Det er vigtigt at have noget godt og behageligt at side i, når du er på tur. Det gælder, uanset om du skal på campingtur, sheltertur eller på festival. Selvom festivalstolen har navn efter sidstnævnte kategori, fungerer den fremragende til alle former for udflugter. Hvis du er i tvivl om, hvordan du vælger den rigtige festivalstol, har vi udarbejdet en guide, som du kan følge.

Vælg en festivalstol i robuste materialer

Først og fremmest er det vigtigt, at du vælger en festivalstol, som er fremstillet af robuste materialer. Det gælder, ligegyldigt om du skal på festival eller campingtur. Hvis ikke din festivalstol er udarbejdet af ordentlige materialer, risikerer du, at den går i stykker undervejs, og så har du ikke noget at sidde i. Det er svært at reparere en festivalstol, når først den er gået i stykker, og hvis du skal være væk i lang tid ad gangen, er det ikke særligt praktisk, hvis du ikke har en god festivalstol at sidde i.

Du bør derfor vælge en festivalstol som denne fra Festivalkits.dk, da den er produceret af særligt stærke materialer, så den kan holde gennem en hel festival, sheltertur eller lignende. Det er desuden en god idé at medbringe mere end én festivalstol, da den alligevel godt kan gå i stykker. Det gælder især, hvis du skal have den med på festival, hvor der også er risiko for, at den bliver stjålet – og det er ærgerligt, hvis du kun har én festivalstol med.

Vælg en festivalstol med god komfort

Selvom festivalstolen er holdbar, er det ikke sikkert, at den er god at sidde i – og det kan gå udover hele din tur. Hvis du vælger en festivalstol, som ikke er komfortabel, ender du med, at du får ondt i kroppen, og det kan igen være med til at ødelægge din tur. Har du mulighed for at afprøve stolen, før du køber den, er det derfor en god idé. På den måde finder du ud af, om den rent faktisk er noget værd.

Din stol skal både være komfortabel, når du spiser morgenmad og frokost, men den skal også kunne holde til lidt mere festlige aktiviteter som eksempelvis ølbowling, hvis den skal med på festival. Du kommer til at tilbringe mange timer i stolen, og det kan derfor også være en god idé at medbringe et tæppe, som kan gøre stolen lidt mere behagelig. Hvis du får ondt i ryggen, kan du også vælge at investere i en pude, som kan støtte dig i lænden.

Hvilke egenskaber skal festivalstolen have?

Det vigtigste ved en festivalstol er, at du kan sidde i den i lang tid, uden den går i stykker. Herudover er det samtidig vigtigt, at den er holdbar. Herudover er der en række andre ting, du skal være opmærksom på – eksempelvis den vægt. Hvis du er på festival, kanotur eller noget helt tredje, bør du vælge en stol, som er til at bære rundt, hvis du ikke blot skal sidde det samme sted gennem hele turen. Du bør vælge en festivalstol, som vejer minimalt, men stadig er robust.

Herudover skal du også vælge en festivalstol med to kopholdere, da klart er det mest praktiske. Der findes mange modeller, som kun har én kopholder, men typisk vil du få behov for to. Den ene bruges til drikkevarer, mens den anden er praktisk til opbevaring af din mobiltelefon, lighter eller noget helt tredje. Det er altid praktisk at have opbevaringsplads, når du er på farten.