Luftpistol test: Den bedste luftpistol til alle niveauer

Vi tester, anmelder og anbefaler de bedste luftpistoler på markedet. Se her, hvilken luftpistol der passer bedst til dit behov.


En luftpistol er et elegant og actionpræget skydevåben, som kan anvendes til mange forskellige formål.

Oftest bruges luftpistolen i konkurrencer i baghaven eller i skydeteltet – men den kan også anvendes, hvis du er jæger og ønsker at forfine din præcision.

Herunder har vi listet de 3 bedste luftpistoler på markedet indenfor følgende kategorier:

Vi har fundet de 3 bedste luftpistoler. Se dem herunder.
Vi har fundet de 3 bedste luftpistoler. Se dem herunder.

Opsummering af vores 3 favorit luftpistoler:

ModelPrisKaliberHastighedBedømmelse
1. Weihrauch HW 40
Bedst til prisen

Weihrauch HW40 luftpistol
Se pris4,5 mm125 m/s5/5
2. Weihrauch HW 45
Bedste luftpistol overall

Weihrauch HW45 luftpistol
Se pris4,5 mm125 eller 170 m/s5/5
3. Gamo P-900 IGT Gun Set
Bedst til begyndere

Gamo P-900 IGT Gun Set luftpistol
Se pris4,5 mm120 m/s4/5

Hvis du vælger at købe et af de produkter, du finder i vores test, får vi i visse tilfælde en lille provision for salget.

#1: Bedst til prisen

★ ★ ★ ★ ★

Weihrauch HW 40 (4,5 mm)

Weihrauch HW 40 med en kaliber på 4,5 mm er prisvenlig luftpistol i absolut topklasse. Den har en gasdrevet cylinder, hvilket gør den enormt præcis og træfsikker.

Det er en moderne luftpistol af høj kvalitet, der er produceret i Tyskland. Den egner sig til dig, der vil have en god og pålidelig luftpistol til målskydning på omkring 10 meters afstand.

Tjek pris her
Weihrauch HW40 luftpistol
Weihrauch HW40 luftpistol

Når du trykker på aftrækkeren, komprimeres luften i et pneumatisk system, hvilket gør den enormt præcis på korte afstande. Kan også anvendes på mere end 10 meter.

Du lader pistolen ved at løfte én gang op på overdelen, hvorefter du løfter den ned igen. Der er ingen rekyl i Weihrauch HW 40, og den er både slidstærk og stabil.


Fordele

Du får rigtigt meget for pengene

Præcis og træfsikker

Minder om en ægte pistol

100 % rekylfrit

Simpelt og behageligt skafte med høj komfort

Kan købes uden våbentilladelse

Ulemper

Egner sig bedst på afstande under 15 meter

Intet magasin


Tjek pris her

#2: Bedste luftpistol overall

★ ★ ★ ★ ★

Weihrauch HW 45 (4,5 mm)

Endnu en luftpistol fra tyske Weihrauch, der er kendt for deres høje kvalitet og skarpe præcision. Med HW 45 får du en af de mest kraftfulde luftpistoler på 4,5 mm kaliber, du kan finde på markedet.

Den har et moderne design. Grebet er af mønstret valnøddetræ, hvilket giver en utroligt høj komfort og får luftpistolen til at minde om en ægte pistol. Luftpistolen har desuden et bagsigte, du kan justere afhængigt af vind og højde.

Tjek pris her
Weihrauch HW45 luftpistol
Weihrauch HW45 luftpistol

Du kan vælge mellem to udgangshastigheder, så du kan anvende den, som du ønsker. Hvis du åbner pistolen helt, skyder du med 170 m/s, og hvis du åbner den halvt skyder du med 125 m/s.

Her får du virkelig en luftpistol, der egner sig til dig, der vil have høj kvalitet, hvad angår præcision, træfsikkerhed, materiale og holdbarhed. En luftpistol du vil have stor glæde af, uanset om du er begynder, let øvet eller ekspert.


Fordele

Du får meget for pengene

Justérbar udgangshastighed

Ligner en ægte pistol

Utroligt høj komfort

Lovlig uden jagttegn

Enormt kraftfuld

Justérbart bagsigte

Grebet er af træ

Ulemper

Høj pris, hvis du er ligeglad med præcision

Egner sig til øvede


Tjek pris her

#3: Bedst til begyndere

★ ★ ★ ★

Gamo P-900 IGT Gun Set (4,5 mm)

Gamo er en af de førende producenter inden for luftpistoler, og det er med god grund. Gamo P-900 IGT Gun Set har en kaliber på 4,5 mm og drives af IGT-systemet, der ligeledes findes i flere af deres luftgeværer.

IGT står for Inert Gas System, og det er med til at forbedre luftpistolens præcision på flere områder. Den har en høj træfsikkerhed, hastighed og er let at lade.

Tjek pris her
Gamo P 900 luftpistol
Gamo P 900 luftpistol

Den fås som et sæt, hvor der medfølger alt det, du har behov for, når du skal i gang med din første luftpistol. Du får en luftpistol, en æske med Gamo Match-hagl, en skydekasse og skydeskiver.

Egner sig perfekt til dig, der vil konkurrere om at skyde til måls, eller blot vil se om en luftpistol er noget for dig.


Fordele

Høj præcision

Lav pris

God til begynderen

Der medfølger hagl, skydekasse og skiver

Kræver hverken jagttegn eller våbentilladelse

Ulemper

Egner sig bedst på afstande under 15 meter

Ligner ikke en ægte pistol


Tjek pris her

Generel information om luftpistoler

Hvad er en luftpistol?

En luftpistol er en pistol, der anvender lufttryk til at skyde projektilet afsted. Ofte vil det være et hagl, der anvendes i en luftpistol, men du kan også anvende små pile og lignende typer projektiler.

Du lader pistolen op ved enten at knække løbet eller løfte overdelen. Herefter sætter du haglet i, og løbet eller overdelen føres tilbage. Når du trykker på aftrækkeren, vil den spændte fjeder frigøres, således haglet skydes ud via den sammenpressede luft.

Ofte vil du opleve en rekyl-effekt, når projektilet affyres.

De hagl, du anvender i din luftpistol, vil ofte være produceret af bly, da de er tunge og har en vis massefylde, der gør det robust. Man er dog gået over til at producere hagl af andre metal-materialer også. Det skyldes, at andre metaller er mere skånsomme for miljøet.

Når du skal købe en luftpistol, skal du være opmærksom på, at der findes adskillige forskellige størrelser. Nogle af modellerne anvender lufttryk til at affyre projektilet.

Det medvirker, at de har en større kraft til at affyre projektilet – og dermed skyde projektilet afsted med en højere hastighed og styrke.

Luftpistoler anvendes ofte i jagt samt regulering af bestand af mindre dyr, konkurrencer, skydetelte samt målskydning.

Hvilke regler er der for luftpistoler?

Du kan ikke bare købe en hvilken som helst luftpistol, hvis ikke du har jagttegn. Der findes dog forskellige luftpistoler, som du gerne må købe, selvom du ikke har et jagttegn.

I loven står der, at du må købe en luftpistol med en kaliber på maksimalt 4,5 mm og opbevare den, også hvis du ikke har jagttegn. Det er dog et krav, at du skal være fyldt 18 år.

Den 1. juni 2012 trådte en ny lov omkring luftvåben i kraft. I den var der visse reguleringer for, hvornår det er tilladt at bruge et luftvåben uden at have tilladelse fra politiet eller et gyldigt jagttegn.

Loven lyder blandt andet:

 • Du må købe, opbevare og anvende en luftpistol med en kaliber på maksimalt 4,5 mm, når du er fyldt 18 år.
 • Hvis din luftpistol har en kaliber på mere end 4,5 mm, kræver det, at du har en tilladelse fra politiet om, at du må besidde, bære og anvende den.
 • En luftpistol med en kaliber på mere end 4,5 mm skal låses forsvarligt inde, når den ikke er i brug.
 • Dette skal gøres i et godkendt våbenskab.
  Luftpistoler, der drives af Co2, og som skyder med metalhagl, kræver, at du har de fornødne tilladelser, der angives i Våbenloven.

Ifølge Våbenloven skal du have tilladelse, hvis du vil anvende et luftvåben på mere end 4,5 mm. Tilladelsen kan enten være jagttegn, tilladelse fra politiet eller et bevis fra en skytteklub.

Hvis du skal anvende din luftpistol til at jage eller regulere bestanden af smådyr, skal din luftpistol have en kaliber på over 4,5 mm.

Det samme gør sig gældende, hvis du skal anvende din luftpistol til at skyde rotter eller andre skadedyr på din grund.

Er kaliberen mindre end 4,5 mm, er det tvivlsomt, at skadedyret dræbes, deraf lovgivningen. Det er altså et spørgsmål omkring sikkerhed samt at undgå dyremishandling.

Ammunition til din luftpistol

Der findes forskellige former for ammunition til din luftpistol, som det blev nævnt tidligere. Ammunitionen er typisk hagl, der findes i forskellige materialer og former.

Typer af ammunition:

 • Fladhagl: Et hagl, der har en ‘flad snude’ og er cylinderformet. Haglets top er fladt, så det har vanskeligere ved at penetrere overfladen på byttet eller målskiven. Af samme grund anvendes fladhaglet ofte, når der skal skydes til måls eller i konkurrencer, så risikoen for skade på mennesker eller dyr formindskes.
 • Spidshagl: Spidshaglet er, modsat fladhaglet, spidst ved snuden, så det har lettere ved at penetrere den overflade, det rammer.
 • Rundhagl: Et rundhagl minder om et fladhagl, men er rundt i stedet for fladt.
 • Kuglehagl: Et kuglehagl er, som navnet antyder, formet som en kugle, og anvendes typisk til konkurrenceskydning. De ligner til forveksling de kugler, der anvendes til softguns og hardballpistoler og -geværer.
 • Pile: Pilen er god, når du skal øve præcisionsskydning, da de har ‘hår’ bagved. Det gør, at det er nemt for skytten at se, hvor det rammer.

Hagl blev før i tiden typisk fremstillet i bly, da det er et materiale med en høj massefylde. Bly er dog ikke det bedste materiale, hvis man tænker på miljøet, hvorfor man er gået over til andre typer af metal.

Hvad er en kaliber?

Kaliber er betegnelsen for den måleenhed, der beskriver projektilets diameter. Det angives enten i tommer eller millimeter. En kaliber på .177 svarer til en kaliber på 4,5 mm, når man omregner det.

Regnestykket ser således ud:

En kaliber på .177 svarer til 0.177 tommer. Én tomme svarer til 25,4 mm, hvilket omregnes til 4.4958 mm. Rundet man op, bliver det 4,5.

Man anvender 3 kalibrer inden for luftpistoler/-våben. En kaliber på 4,5 mm (eller .177 tommer) er lovlig at købe og besidde, selvom du ikke har et jagttegn eller tilladelse fra politiet.

4,5 mm anvendes til præcisionstræning og sport

4,5 mm anvendes ofte, når der skydes til måls, øves præcision eller anvendes luftvåben i forbindelse med sportsaktiviteter grundet dets høje præcision. Det skyldes, at haglet er i stand til at accelerere til høj hastighed grundets dets lethed.

Af samme grund er en kaliber på 4,5 mm ikke velegnet til at nedlægge dyr. Projektilet skal have en højere hastighed og fylde, hvis det skal kunne dræbe et dyr.

Har du spørgsmål før køb af luftpistol?

Hvis du har spørgsmål omkring luftpistoler, der ikke blev beskrevet herover, er du velkommen til at sende os en mail på kontakt@outdoorland.dk, så vil vi forsøge at svare på din henvendelse efter bedste evne.

Det er vigtigt at påpege, at den information, du finder her på sitet, ikke er garanteret at stemme overens med Våbenloven. Den kan være blevet udvidet eller opdateret, efter vi informationen er lagt ud her.

Du bør derfor altid sætte dig grundigt ind i den gældende lovgivning på området, før du køber din luftpistol. Du kan få luftpistoler i flere outdoor-butikker, der sælger outdoor-udstyr i landet.

Du kan læse mere om våbentilladelse på Borger.dk.

Denne side blev opdateret d. 7. maj 2020.