Hunden er menneskets bedste ven, og der findes ikke noget bedre end at have hunden med sig når man er ude at vandre. Men ligesom at det er godt at tage et par vandresko på, når du skal ud at gå, så findes der altså også en række af udstyr til din hund, som er godt at have med på vandreturen. Du kan her læse lidt om, hvilket udstyr du skal have med.

Passende tøj til vejret

Hvis du skal ud at vandre et sted eller på en årstid, hvor vejret er koldt, er det en god idé at sørge for at din hund ikke kommer til at fryse. Du kan let undgå at hunden kommer til at fryse, ved at iføre den det rigtige udstyr. Det kan f.eks. være en regnjakke med en varm vest indenunder.

Hvis du skal ud og vandre med din hund om sommeren, kan det være en god idé at købe en kølevest til din hund. Det er forskelligt hvor meget beskyttelse din hund kræver, og det kommer selvfølgelig også an på om du har en korthåret eller langhåret hund. Du kan læse meget mere om hunde og hundeudstyr på Canem.dk.

Rygtaske til hunden

Der findes mange slags udstyr til hunde, men en af de smarte ting du kan købe når du skal på vandretur med din bedste ven, er en rygtaske til din hund. Du kan påføre hunden en rygtaske, således at den kan bære sin egen oppakning som f.eks. hundemad og vand.

Det er dog vigtigt at du finder en rygtaske, som passer til netop din hund. Det siges, at en hund kan bære op til 25 procent af dens egen kropsvægt, men det er dog langtfra alle hunde dette gælder. Så sørg for at du finder en rygtaske der passer i størrelsen, og som din hund kan bære uden gener.

Husk mad og drikke til turen.

Det er vigtigt at du sørger for at have nok mad og drikke med til turen. Når man er ude at vandre med sin hund, er det essentielt for hundens helbred at den ikke bliver tørstig og dehydreret.

På en vandretur får man ofte tilbagelagt mange kilometer, og det samme gør hunden når den er med. Så husk at få pakket godt med mad og vand til din hund, og medbring gerne en smart foldeskål, således at hunden har noget at drikke fra.