Parasol med tilt: Skab skygge i haven, uanset hvor solen står på himlen

En parasol med tilt er utroligt praktisk, da den giver dig mulighed for at skærme for solen, selvom den ikke står højt på himlen. En parasol med tilt er derfor smart midt om dagen, ligesom du får mulighed at fordele sol og skygge på terrassen, altanen eller haven, hvis nogen ønsker at sidde i skyggen, mens andre vil sidde i solen.

En parasol med tilt er nem at håndtere, da du blot skal trække i en split, hvorefter den kan tiltes. Før du klapper din parasol med tilt sammen, er det nødvendigt, at du placerer den i sin oprindelige position. Herunder finder du et nøje udvalg af parasoller med tilt, som egner sig til de fleste behov. Parasollerne er udvalgt på baggrund af deres funktioner og udseende, og der er med garanti en model, der matcher dine ønsker.

Parasol med tilt - vi anbefaler disse modeller:

En lækker sort parasol med tilt.

★ ★ ★ ★ ★

#1: Cinas parasol med tilt

Cinas Pomino Rio er god klassisk parasol med tilt, som gør, at du kan skærme for solen, uanset hvor den står på himlen. Parasolstangen er 48 mm tyk og fremstillet af træ.

Tjek pris her
En klassisk cremehvid parasol med tilt.

★ ★ ★ ★ ★

#2: Piza parasol med tilt

En god og robust parasol med til i et klassisk design, som helt sikkert vil pynte i haven. Dugen er fremstillet af hvid polyester, og stokken er af FSC-certificeret bøgetræ.

Tjek pris her
En klassisk hvid parasol, som med garanti vil pynte på terrassen.

★ ★ ★ ★

#3: Paris parasol med tilt

Paris er en lækker parasol med en god størrelse. Dugen er i cremehvid polyester, og stokken er fremstillet af FSC-certificeret bøgetræ, så den holder længe.

Tjek pris her

Hvis du køber en parasol med tilt via et link, du finder her på siden, får vi i de fleste tilfælde en lille provision af beløbet. Det har ingen omkostninger for dig. Vi har ikke selv prøvet de modeller, du finder her på siden.

Parasol med tilt i sort

Cinas Pomino Rio parasol

Denne store, flotte luksus-parasol fra Cinas egner sig perfekt til din terrasse, gårdhave eller lignende. Med en højde på 250 cm og en diameter på 330 cm kan den skygge et stort område, så du og dine gæster trygt kan sidde i læ for solens kraftige sommer-stråler

Tjek pris her
En lækker sort parasol med tilt.
En lækker sort parasol med tilt.

Udover at skygge for solens stråler, sørger Pomino Rio parasollen også for, at du kan sidde ude, når duggen falder. Den er nemlig lavet af Olefin stof, som er et solidt, vejrbestandigt materiale, der sikrer at duggen lægger sig og ikke trækker igennem parasollens “tag”.

Pomino Rio er en del af Cinas luksus-serie, hvor du virkelig får kvalitet for pengene. Parasollen har en behagelig afskærmning, hvor du uden at skulle flytte på den, kan tilte den ved hjælp af dens kip og dobbelte snoretræk

Stangen er 48 millimeter tyk, og både den og ribberne fremstillet i hårdt træ, som er malet hvidt. Selve parasollen er sort, og er forstærket i alle hjørner med læder, hvortil samtlige ribber er sikret med endebeslag i rustfrit stål, hvilket fortæller noget om parasollens robusthed – den tåler det danske sommervejr.

Til Cinas Pomino Rio luksus-parasol medfølger der ikke en parasolfod. Det anbefales, at du anskaffer dig en på minimum 35 kg. Cina laver også parasolfødder. Her kan blandt andet få en fod med hjul, hvilket kan være smart til den store parasol.


Fordele
 • Er med tilt
 • Olefin stof
 • Holdbar
 • Lang levetid
 • Vejrbestandig og solid
Ulemper
 • Parasolfod medfølger ikke
 • Dyr

Tjek pris her

Flot klassisk parasol med tilt i cremehvid

Piza Parasol

Piza Parasol er en meget flot parasol, hvis trædele er fremstillet i FSC-certificeret træ, nærmere betegnet, bøgetræ. Det betyder, at der er taget hensyn til skovens biodiversitet. FSC arbejder for at sikre et ansvarligt skovbrug, beskyttelse af sjældne dyrearter samt gode forhold til skovarbejderne.

Tjek pris her
En klassisk cremehvid parasol med tilt.
En klassisk cremehvid parasol med tilt.

Trædelene er i naturlig bøgetræs-farve, beslagene er fremstillet i metal og selve parasollen er en hvid polyester-dug, som måler 250 cm i diameter, hvilket giver en bred skygge. Stangen måler 38 mm i diameter og er 235 cm høj.

Med en Piza Parasol får du en god parasol, som sikrer dig skygge på de varme sommerdage, hvor solen står højt. Ved brug af dens smarte tilt, kan du opnå en behagelig skygge, selv når solen er lavtstående.

Til Piza Parasol medfølger der ikke en parasolfod. Som minimum skal du bruge en parasolfod med en vægt på 35 kg. Til en stor parasol kan det være en god ide at vælge en parasolfod med hjul, så den let kan flyttes ved behov.


Fordele
 • Den er billig
 • Har tilt
 • Flot, stilfuldt design
 • Fås også i sort farve
 • FSC-certificeret træ
Ulemper
 • Parasolfod medfølger ikke

Tjek pris her

Æstetisk parasol med tilt

Paris Parasol

Denne fine, æstetiske parasol ved navn Paris, lever op til dens navn, da den i et ganske enkelt design fremstår elegant og let. Den vil stå flot og pynte på enhver terrasse, i en baggård eller i haven. Med dens smarte tilte-funktion pynter den ikke kun, den giver dig også en behagelig skygge og dermed sikrer den gode rammer for mange hyggelige stunder i sommerens varme og friske luft.

Tjek pris her
En klassisk hvid parasol, som med garanti vil pynte på terrassen.
En klassisk hvid parasol, som med garanti vil pynte på terrassen.

Stangen eller stokken er fremstillet i træ, og dugen er i hvid polyester. Begge materialer er FSC-certificeret, hvilket gør Paris Parasol til det oplagte valg for dig der ønsker at sikre en god biodiversitet i skoven både nu og for fremtidige generationer.

Parasollen er 265 cm høj, har en diameter på 300 cm og vejer 12 kg. Til denne parasol skal du selv finde en parasolfod, da det ikke medfølger. Det anbefales at du bruger en parasolfod på minimum 40 kg til Paris parasol.


Fordele
 • Elegant design
 • Fremstillet i FSC-certificerede materialer
 • Stor diameter og høj
 • Behagelig skygge
 • Tilt
Ulemper
 • Lidt dyr
 • Parasolfod medfølger ikke

Tjek pris her

Lækker hvid parasol med tilt

Miami Parasol

Er din gamle parasol slidt, hvorfor den trænger til at blive skiftet ud med en ny model, er en Miami Parasol et godt bud. Med den i haven eller på terrassen er det nemt at finde skygge. Den er let at håndtere, hurtig at slå op og kan tiltes, så du kan få skygge lige der hvor du ønsker det – selv når solen står lavt på himlen.

Tjek pris her
Klassisk parasol med tilt, som er praktisk og robust.
Klassisk parasol med tilt, som er praktisk og robust.

Dugen er fremstillet 180 g polyester, måler 300 cm i diameter og kommer i naturfarver. Stangen er af aluminium og måler 48 mm i diameteren, hvilket gør den robust. Dens robusthed og simple design, gør at den er meget alsidig og falder i manges smag.

Miami Parasol er 240 centimeter høj, og er let i vægt. Den vejer kun 5 kg, hvorfor det er en god ide med en parasolfod som vejer 35 kg. Desuden fås Miami Parasol i 3 forskellige farver; hvid, sort og grå.


Fordele
 • Billig
 • Fås i flere farver
 • Skygger bredt
 • Nem at håndtere
 • Håndtag
Ulemper
 • Parasolfod medfølger ikke

Tjek pris her

Parasol med tilt

Cancun Parasol med tilt - Taupe

Med en Cancun Parasol får du ikke kun kvalitet, men også smarte funktioner og solide egenskaber. Det er altså en parasol, som du kan have i mange år, hvis du ønsker det. Og udover at være robust og indehaver af smarte funktioner, gør den også sit arbejde rigtigt godt.

Tjek pris her
God og praktisk parasol med tilt.
God og praktisk parasol med tilt.

Den beskytter nemlig perfekt mod solen, når de danske sommer-solstråler rammer jorden. Men med en Cancun Parasol er du indehaver af parasol med 180 graders tilt, som skærmer for solen, hvorend den står på himlen.

Dermed har du let og hurtig adgang til en behagelig og rar skygge i den frie luft, når du ønsker det. Udover at sikre dig en rar skygge, vil denne parasol også danne rammer for en masse hyggelig, sommer-lune aftener sammen med dem du holder af.

Dugen er af kraftig polyester i sart råhvid og stokken er i 48 mm træ, hvilket giver god stabilitet og et flot look. Husk at tilkøb en parasolfod på minimimum 35 kg, hvis ikke du har en i forvejen. En god ide er, at anskaffe dig en fod med hjul, så du let og bekvemt kan flytte din parasol ved behov.


Fordele
 • Robust og holdbar
 • Kan holde i mange år
 • 180 graders tilt
 • Flot design
 • Meget for pengene
 • Fås i 2 farver; sort og naturfarve
Ulemper
 • Vil gerne plejes og vedligeholdes

Tjek pris her

Parasol med tilt - det skal du være opmærksom på, før du køber

Dagene bliver længere, lysere og varmere – sommeren er på vej! Og det betyder at der tilbringes flere timer udendørs. Den danske sommer er vidunderlig, og når den rigtigt stråler, er en parasol uundværlig.

Når sommeren banker på døren, og solens stråler dikterer varmen, er en parasol uundværlig. Den er et must have. De lange, lyse dage gør at vi valfarter udendørs, hvor så mange timer som muligt skal tilbringes i haven og på terrassen.

Selvom sommeren er længe ventet, er det rart at kunne søge skygge engang imellem. Samtidig er vigtigt at beskytte sig mod solens stråler, og en måde hvorpå du kan gøre det, og samtidig opholde dig udendørs, er med en parasol.

Særligt er en parasol med tilt god, da den giver dig mulighed for at tilpasse den efter dit behov. Dermed giver den dig bedst mulig beskyttelse, idet du kan tilte den i forhold til solen, uden at skulle flytte på hele parasollen.

Derfor kan du med fordel læse denne guide, der har det formål, at du let, hurtigt og bekvemt kan finde den parasol med tilt der matcher dit behov. Med en parasol med tilt vil du kunne nyde mange timer udendørs i den danske sommervarme og nyde sommerens

Fordele ved parasol med tilt

Der er ikke noget bedre end at sidde og nyde solen i den danske sommertid. Den kan dog være skarp for øjnene, og den er direkte skadelig for huden, hvis du får for meget af den. Det er derfor en god idé at investere i en parasol med tilt, så du altid kan skærme for solen.

En parasol med tilt giver dig mulighed for at nyde udelivet hele døgnet, fordi du kan tilte parasollen til en position, hvor den skygger for solen – uanset hvor på himlen den er placeret. På denne side har vi samlet en lang række af parasoller med tilt i forskellige former og farver.

En parasol med tilt er god fordi:

 • Du slipper for at flytte rundt på parasollen.
 • Du kan skærme af for solen, så du ikke bliver solskoldet.
 • Du kan få mange forskellige modeller.
 • Du skal ikke bruge lige så lang tid på vedligeholdelse.

Vedligeholdelse af parasol med tilt

Parasoller med tilt giver dig mulighed for at få endnu mere skygge, end du ellers ville have fået med en almindelig parasol. Du kan vinkle en parasol med tilt, så den altid skærmer for solen, uanset hvor højt den står på himlen.

Hvis du ikke har en altanparasol, skal du købe en parasolfod til den. Det er vigtigt, da din parasol med tilt ellers vil blæse væk. Der følger typisk ikke parasolfod med til en parasol med tilt.

Alle de parasoller med tilt, du finder her på siden, er af ordentlige materialer, som kræver minimal vedligeholdelse. Alligevel er det en god idé at købe et overtræk til din parasol med tilt, så den er bedre beskyttet mod støv, snavs og pollen.

Hvorfor skal du investere i en parasol?

Når sommer-solens stråler begynder at brænde sig fast på den blå himmel, er det et must-have med en parasol. Den danske sommer er helt speciel, og den skal nydes, så meget som muligt, udendørs, når haven står i fuld flor, og du kan have bare tæer i græsset.

Solen kan dog være hård for hudeni længden, hvorfor det er vigtigt at respektere den. For at nyde så meget af tiden udendørs, er en parasol en vigtig ingrediens til den gode, danske sommer. Den beskytter dig fra solens stråler, så du kan køle af i skyggen og ikke bliver solskoldet.

Med en parasol kan du stadig være udendørs, nyde sommerens duft, det varme vejr samt alle sommerens skønne lyde – og det er uden at blive solskoldet, så du kan få det fulde ud af sommeren.

Godt at vide ved køb af en parasol

Det kan være at du har nogle spørgsmål i forhold til at investere i en ny parasol og
for at du får den helt rigtige parasol hjem, som matcher dit behov, anbefaler vi at du læser denne guide over ting, som er gode at vide ved køb af en parasol.

Opnå den bedst mulige solbeskyttelse med din nye parasol

Kvaliteten og farven på din parasol har betydning for solbeskyttelse. Alle parasoller beskytter mod solen, men vil du have den bedst mulige beskyttelse og opnå den mest behagelige skygge, uden at din parasols dug falmer, er det hjælp at hente.

Farve på din parasoldug: Valget af farve på din parasols dug er selvsagt op til dig og dine præferencer i forhold til dens udtryk og design. Farven har altså ikke betydning for hvorvidt du bliver beskyttet eller ej, for det gør du, lige meget hvilken farve du vælger.

Der farven har størst betydning, er mere i forhold til, om den er i en lys farve eller en mørk farve. Mørke farver, særligt sort, absorberer lyset og varmen i modsætning til lyse farver, der reflekterer lyset tilbage.

Det betyder, at hvis du vælger en parasoldug i en mørk farve, så bliver selve dugen varmere, og du vil kunne opleve, at den er varmere at sidde under den end en parasoldug i en lys farve, som blot spreder skygge.

Parasoldugens kvalitet: Kvaliteten fortæller noget om dens holdbarhed, hvorvidt den bliver bleget i løbet af en sommer og beskyttelsesevne. Derfor er en god indikator at kigge på hvilket materiale dugen er i og dens UV-beskyttelse.

De fleste parasolduge er fremstillet i polyester, da det er et slidstærkt materiale, som samtidig er let at holde rent og vedligeholde. Jo tykkere polyesteren er, jo mere beskytter parasoldugen dig imod UV-stråler.

I det hele taget, er det en god note at skrive bag øret, når du skal købe en parasol, at jo tykkere parasoldugen er, uanset materiale, jo højere beskyttelsesevne har den også.

Farve og kvalitet hænger sammen: Ønsker du at få en parasol med en farvet dug, som gerne må holde på farven i længst mulig tid, skal du kigge efter hvordan dugen er farvet. Her skal farven være tilsat tidligt i processen, og ikke kun som en overfladebehandling.

Hvorfor skal du vælge en parasol med tilt?

En parasol med tilt-funktion er klart anbefalelsesværdigt, da den er praktisk og bekvem samt effektiv i forhold til beskyttelse mod solen. Tilten sørger nemlig for, at du kan sætte din parasol i den vinkel, som du ønsker uden at skulle flytte rundt på parasollen.

En parasol med tilt-funktion er oftest af den store og tunge slags, hvilket godt kan være uhandy at flytte rundt på. En parasol med tilt giver dig mest mulig skygge, ved at du blot tilter den, den vej du ønsker, hvilket er særligt smart, når solen hænger lavt på himlen.

Hvilket materiale er bedst til stangen?

Der findes mange forskellige muligheder. Du kan både få stænger i træ, aluminium, stål og en blanding. Først og fremmest handler det om dine præferencer, og hvad du ønsker for et udtryk og design din parasol skal have.

Det mest robuste og slidstærke materiale til en parasol-stang, som heller ikke kræver den store vedligeholdelse, er en stang i en blanding af stål og aluminium. Dog kan træ også holde længe og se flot ud. Det kræver bare lidt mere vedligholdese.

Husk parasolfoden!

En parasolfod er essentiel når du køber en parasol i stor stor størrelse. Det er den fordi den sørger for at din parasol står stabilt og sikkert. Derfor skal den være tung. En parasolfod er dog ikke bare en parasolfod, så her får du en guide til valg af parasolfod.

Sikkerhed og stabilitet: Først og fremmest skal parasolfoden være tung. Du kan læse dig frem til den anbefalede minimumsvægt, som din parasol kræver, under specifikationer på den givne parasol. Det anbefales, fordi du dermed sikrer dig, at din parasol kan modstå vind og vejr.

Derudover er det vigtigt, at du sikrer dig at din parasolfod stabiliseres på den korrekte måde. Det gøres ved at fiksere stangen, så den monteres hensigtsmæssigt. Sker det ikke, vil stangen kunne knække og dermed ødelægge din parasol. Derfor er det en god ide, at købe en parasolfod der matcher din parasol – eventuelt fra samme producent.

Parasolfod med hjul: Det kan være en fordel at have en parasolfod med hjul under, som kan låses eller vippes til side eller op. Det gør at du nemt og bekvemt kan flytte rundt på din parasol. Det er vigtigt at hjulene kan låses, eller skubbes til side, så din parasol fortsat er stabil og sikker.

Design og udseende: Design og udseende spiller også en vigtig rolle, idet du skal se på den og kunne nyde at sidde under den. Der findes heldigvis et hav af forskellige typer. Du kan få parasolfødder i alle mulige former, farver, materialer og endda også som sandsække.