Top 10: Bedste lommelygte

Top 3: Bedste lommelygte (inkl. guide)

Vi har testet forskellige lommelygter og kommer her med vores bud på, hvilke 3 der er de bedste.

 

Hvilken der er bedst, afhænger naturligvis af, til hvilket formål du skal bruge lommelygten. Derfor har vi delt vinderne op i 3 kategorier: 

 

 

  • Bedste lommelygte til prisen
  • Bedste kraftige lommelygte
  • Bedste lommelygte

 

 

Udover testen får du desuden brugbar info, der kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken lommelygte du skal vælge.

 

Test 1

Test 2

Test 3

Guide: Det skal du være opmærksom på, når du vælger lommelygte

En lommelygte kender de fleste af os. En mobil lygte, der kan medbringes på teltturen, i haven, på festivaler eller andre steder, hvor der ikke er en lyskilde. Her får du en grundig gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på, når du køber din nye lommelygte.

 

Det første, du skal gøre, er at tænke over, hvilket formål din lygte skal bruges til. Skal det eksempelvis være en lygte, der kan bruges, når du skal ud at tisse om natten på teltturen, eller skal det være en kraftig lommelygte, der kan oplyse et større areal tydeligt? 

 

Valget af lygte skal matche dit behov.

 

Herefter bør du gøre dig nogle tanker om, hvornår du vil bruge lygten. Det har nemlig noget at sige, i forhold til om pæren skal kunne skiftes ud, den skal køre på genopladelige batterier eller lignende.

 

Hvor kraftig skal din lommelygte være?

Lumens er betegnelsen for den enhed, der anvendes til at beskrive lysstyrken i en lygte. Jo højere lumens, des kraftigere lys. Når du ser på specifikationerne for din lygte, kan du altså se, om det er en kraftig lommelygte, ved at se på dens lumens.

 

Til campingpladsen (Lumens: 75-1000)

Hvis formålet med din lommelygte, at den skal med på campingtur, have den liggende i bilen eller med på cykelturen, så er det ikke nødvendigt, at den har et højere lumens-tal end omkring 75-500. Denne lysstyrke vil nemt kunne lyse teltet op, uden at det bliver for generende for dem, der befinder sig omkring dig.

 

Til overlevelsesturen  (Lumens: 1.000-1.500)

Skal du på vandre- eller overlevelsestur, er det ofte nødvendigt, at din lommelygte er kraftigere. Typisk vil der være meget mørkt, når du befinder dig ude i naturen, langt væk fra byens lyskilder. Et passende lumens-tal til dette formål vil være på mellem 1.000 og 1.500.

 

Til professionelle formål (Lumens: 1.500-12.000)

Skal du bruge en endnu kraftigere lommelygte, kan du få en på helt op til 12.000 lumens. Det er en enormt kraftig lommelygte, som udelukkende egner sig til professionelle formål, eksempelvis i forbindelse med militær- eller politiarbejde.

 

Jo kraftigere lysstyrke, des større batteri

Hvis du vælger en kraftig lygte, skal du være opmærksom på, at den bruger mere batteri. Et større batteri er tungere, og dét bør du tage det med i dine overvejelser. Hvis du har behov for en kraftig lommelygte, er det naturligvis fint, at lygten vejer lidt mere, men hvis du i virkeligheden kan klare dig med langt mindre, bør du gøre det. Så bliver lygten lettere at have med på eksempelvis vandre- eller campingtur – og samtidig vil du spare penge på batteriet.

 

Kraftigere lommelygter løber hurtigere tør for strøm, hvorfor du ligeledes skal have med i dine overvejelser, at den skal kunne lades op, imens du er på farten. Det kan eksempelvis være ved brug af en powerbank eller en solcelleoplader, der ligeledes fylder i tasken.

 

Essensen heraf er, at jo kraftigere en lygte, du har brug for, jo større last skal du bære rundt på.

 

Hvilke lommelygter findes der?

Der findes mange forskellige lommelygter, der kan bruges til outdoor-aktiviteter og i professionel sammenhæng. Der findes eksempelvis disse typer af lommelygter:

 

 

  • Pandelampe
  • Lommelygte
  • Flagermuslygte
  • Laserlygte
  • LED-lommelygte
  • Militærlommelygte
  • Politilommelygte

 

 

De fleste lommelygter er formet som den klassiske stavlygte, men de har alligevel forskellige egenskaber i form af batteritype, pære, vægt og holdbarhed.

 

Nogle lommelygter vandtætte, så de egner sig til at have med, når du eksempelvis skal på overlevelsestur eller befinder dig i naturen i længere tid ad gangen. Med en vandtæt lommelygte risikerer du ikke, at din lyskilde går død, hvis der kommer et kraftigt regnskyl, eller du glemmer den i duggen natten over.

 

Ofte er det en god idé at have flere lommelygter med på tur. Hvis befinder dig udendørs i længere tid ad gangen, efter mørket er faldet på, er pandelampen et oplagt valg. I teltet om aftenen er pandelampen måske ikke den bedste løsning – her vil en lille lommelygte med strop være bedre, da den kan hænges i teltets “loft”.

 

Sådan vælger du den rigtige pære til din lommelygte

Pæren i din lommelygte er afgørende, i forhold til hvilken du skal vælge. Vil du have en kraftig lommelygte, skal du vælge en med en udskiftelig pære. Skal den være mindre kraftig, kan du sagtens klare dig med en LED-lommelygte, hvor pæren ikke kan udskiftes.

 

Vælger du en lommelygte med en udskiftelig pære, er det vigtigt, at du har en reservepære med dig, så du kan skifte den, når den dør. Her er det essentielt, at du finder en pære med samme dimension og lysstyrke som den gamle.

 

På de fleste pærer er der et tal, der beskriver, hvor mange batterier, der skal bruges til at håndtere dens lumens. Vælg en med samme antal, som din lygte indeholder, så du er på den sikre side.

 

Er du i tvivl om, hvilken pære der skal være i din lygte, er det nemmeste at tage hele lygten med i butikken, så du er sikker på, at du får en tilsvarende.

 

Vil du købe din pære på nettet, kræver det, at du har de nødvendige oplysninger. Det fremgår oftest af selve pæren, og eller kan du forsøge dig med at søge på lommelygtens producent og model.

 

.