Bedste terrassevarmer - Test og anbefaling

Leder du efter den bedste terrassevarmere? Herunder finder du en terrassevarmer test, hvor du kan læse fordele og ulemper omkring de enkelte terrassevarmere.


Hortus terrassevarmer carbon gulvmodel 2000W
Hortus terrassevarmer carbon gulvmodel 2000W

Forlæng sommeren og udnyt en større del af året med en terrassevarmer. Herunder finder du en komplet terrassevarmer test, der har til formål at gøre det let for dig at finde den bedste terrassevarmer – så kan du læne dig tilbage i havestolen og nyde de lune stråler fra terrassevarmeren en ellers kølig sommeraften.

Der findes et væld af terrassevarmere på markedet, hvorfor det kan gøre en helt rundtosset, at skulle finde den bedste terrassevarmer. Derfor har vi herunder lavet en oversigt over de bedste terrassevarmere i test, så du nemt kan finde den, der passer bedst til dine behov og ønsker.

Denne terrassevarmer test er lavet på baggrund af indsamlet information fra tjenester der har udført terrassevarmer tests af de anmeldte terrassevarmere. Testen har således til formål at samle informationerne til din fordel, så du hurtigt, enkelt og let kan danne dig et overblik og finde den bedste terrassevarmer.

Opsummering af de 3 bedste terrassevarmere i test:

Gas terrassevarmer model Capri træ

★ ★ ★ ★ ★

#1: Capri terrassevarmer med træ

Virkelig god terrassevarmer til det store behov.

Tjek pris her
Hortus terrassevarmer halogen gulvmodel i sort 900/1200/2100W

★ ★ ★ ★ ★

#2: Hortus halogen 900/1200/2100W

Flot og funktionel terrassevarmer til det mellemstore behov.

Tjek pris her
Hortus terrassevarmer carbon gulvmodel 2000W

★ ★ ★ ★

#2: Hortus gulvmodel 2000W

God og kompakt terrassevarmer til det lille behov.

Tjek pris her

Hvis du vælger at købe et af de produkter, du finder i denne terrassevarmer test, får vi i visse tilfælde en lille provision for salget – helt uden omkostninger for dig.

#1: Den mest æstetiske terrassevarmer test

Gas terrassevarmer model Capri træ

Dette hit af en terrassevarmer sætter nye standarder for terrassevarmere, hvad angår design og funktionalitet. Den fås i et flot design hvor gasflasken er skjult bag brædder af træ, som gør at den passer til mange havemøbler, som ligeledes er af træ.

Den har en imponerende rækkevidde på op til 14 kvm med en strålingsvarme på op til 10 meter i radius. Denne terrassevarmer egner sig derfor perfekt, til dig der har en stor terrasse, og som ønsker at forlænge sommeren.

Tjek pris her
Gas terrassevarmer model Capri træ
Gas terrassevarmer model Capri træ

Om gas terrassevarmer model Capri træ

Denne gasvarmer er forholdsvis ny på markedet og har med dens unikke design gjort det muligt at anskaffe sig en fritstående gasvarmer, som både er sikker, effektiv og flot udformet på en og samme tid.

Den har en driftstid på op til 28 timer på en 11 liters gasflaske, som med et tryk på dens elektroniske piezo-tænding udsender en behagelig varmer via sin 14 kW brænder i rustfrit stål. Det er en robust terrassevarmer med væltesikring, som trods sine 22 kg let kan flyttes ved hjælp af håndtag og hjulsæt

Vælg denne terrassevarmer fordi

Denne gasvarmer er velegnet til dig der søger en robust terrassevarmer til udendørs brug, som er utrolig effektiv, hurtig til at starte og som mest af alt ligner en pæn standerlampe på et bord af træ – en terrassevarmer der gerne må blive stående et bestemt sted. Har ikke vundet nogen terrassevarmer test, men er alligevel et oplagt bud på en god terrassevarmer, der egner sig til de fleste behov.


Fordele

Høj effektivitet

Behagelig varme

Regulerbare effektniveauer

Flot, naturligt design

Fritstående

Kræver hverken strømforsyning eller kabel

Hjulsæt

Piezo-tænding

Væltesikring

Robust

Ulemper

Fylder en del

Kan ikke bruges indendørs

Lav dritstid


Tjek pris her

#2: Bedste terrassevarmer til prisen

Hortus terrassevarmer halogen gulvmodel i sort 900/1200/2100W

Denne Hortus terrassevarmer varmer med et moderat og hyggeligt lys via sine halogenrør, hvor den samtidig sørger for at sprede en behagelig varme hele vejen rundt om sig selv. Den høje effektivitet sørger derfor for at du og dine gæster lunes af en dejlig varme.

Udover at den er effektiv og hurtig til at afgive varme, er dens design også med til at gøre den super elegant. Gulvmodellen er udformet så den ligner en pæn standerlampe eller en klassisk lygtepæl, hvilket gør at den let kan passes ind i din indretning.

Tjek pris her
Hortus terrassevarmer halogen gulvmodel i sort 900/1200/2100W
Hortus terrassevarmer halogen gulvmodel i sort 900/1200/2100W

Om Hortus terrassevarmer halogen gulvmodel i sort 900/1200/2100W

Denne terrassevarmer fra Hortus anvender halogenrør til at opvarme med, hvor den blot skal sættes i en stikkontakt for at fungere. Den er effektiv, da den har en energiudnyttelse på 80%, som du kan få udbytte af på blot 5 sekunder.

Med dens tre effektniveauer på 900, 1200 og 2100 Watt kan du selv justere, hvor meget varme den skal producere i op til 5000 timer. Modellen er skåret i aluminium, som er lakeret med en mat, sort farve, hvilket giver den et enkelt og stilrent udtryk.

Vælg denne terrassevarmer fordi

Denne gulv-terrassevarmer bør du anskaffe dig, hvis du godt kunne tænke dig en effektiv og flot terrassevarmer som gulvmodel. Du kan både bruge denne terrassevarmer udendørs og indendørs

Denne perle af en terrassevarmer egner sig perfekt til den lille terrasse samt til udestuen, hvor den med sit stilrene design smelter ind i indretningen og varmer dig og dem du holder af på op til 8 kvm.


Fordele

Flot, elegant design

Fyld luftmadrassen med én enkelt bevægelse

Kan justeres i højden

Effektiv med en opvarmningstid på blot 5 sekunder

3 effektniveauer.

Billig i drift omkostninger på lavt effektniveau.

Varmer oppefra

Egner sig både til indendørs og udendørs brug

Omdanner 80% af energien til varme

Ulemper

Opvarmer kun op til 8 kvm.

Kræver strømforsyning og adgang til strøm

Lang ledning


Tjek pris her

#3: Den bedste billige terrassevarmer test

Hortus terrassevarmer carbon gulvmodel 2000W

Med denne Hortus terrassevarmer bliver du indehaver af en smart og yderst fleksibel terrassevarmer. Modellen fylder ikke meget, da den kun måler 36 x 62 x 41 cm. Trods dens lille størrelse kan den opvarme et område på op til 8 kvm, med en effekt på 2.000 Watt.

Dens stativ gør at den er utrolig let at flytte rundt på. Derfor egner denne Hortus terrassevarmer sig eminent til dig der ønsker ekstra varme i skuret, garagen eller på værkstedet i de kolde vintermåneder. Hortus kalder den også selv for deres værkstedsmodel

Tjek pris her

Om Hortus terrassevarmer carbon gulvmodel 2000W

Hortus terrassevarmer carbon gulvmodel 2000W varmer via infrarøde carbonrør og kører på elektricitet, så alt hvad denne model kræver er en strømforsyning og adgang til strøm. Den har en energikonvertering på 60 % og en effektivitet på 2000 Watt.

Modellen kan anvendes både udendørs og indendørs, men tjener bedst sit formål indendørs. Dens funktionstid er på 5000 timer, så den med sikkerhed kan holde dig varm i mange timer året rundt.

Vælg denne terrassevarmer fordi

Denne terrassevarmer er til dig der ønsker sig en lille terrassevarmer, som er let at flytte rundt på. Den er til dig som gerne vil have ekstra varme på værkstedet om vinteren, og som ønsker at forlænge en mild sommeraften på den lille terrasse.


Fordele

Fleksibel

Let at flytte rundt på

Fylder ikke meget

Perfekt til værkstedet eller garagen

Billig terassevarmer

Høj effekt på 2000 Watt

Funktionstid på 5000 timer

Ulemper

Lang opstartstid på cirka 3 minutter

Dyr i driftsomkostninger (4,40 kr./t.)

Omdanner kun 60% af energien til varme

Kun et effektivitetsniveau


Tjek pris her

#4: Bedste terrassevarmer med halogen

Hortus terrassevarmer gulvmodel halogen rør 900/1200/2100 Watt IP44

Med denne terrassevarmer har Hortus lavet et pletskud. Hortus terrassevarmeren er udarbejdet som en gulvmodel der mest af alt ligner en flot standerlampe i aluminium og stål. Designet er flot, og den afgiver effektivt en behagelig varme fra sig.

Den er fleksibel, da den kan justeres i højden, så dens varme spredes yderligere når den står ved siden af havebordet eller middagsbordet. Med dens infrarøde halogenrør drevet ved hjælp af strøm, sørger den for at omdanne store mængder energi til varme, hvilket gør den miljøvenlig.

Tjek pris her
Hortus terrassevarmer gulvmodel halogen rør 900/1200/2100 Watt IP44
Hortus terrassevarmer gulvmodel halogen rør 900/1200/2100 Watt IP44

Om Hortus terrassevarmer gulvmodel halogen rør 900/1200/2100 Watt IP44

Terrassevarmeren har en funktionstid på 5000 timer, kan opvarme op til 8 kvm, hvilket passer til 8-10 mennesker på en gang. Alt dette kan du igangsætte på blot 5 sekunder, da denne Hortus terrassevarmer har en lav opstartstid, før end den er på fuld effekt.

Modellen forvrænger ikke lyset særlig meget, hvilket gør det rart for øjnene at opholde sig i nærheden af. Den er pæn og se på, kan justeres i højden og har 3 effektniveauer, som gør det let for dig at tilpasse den efter dit behov.

Vælg denne terrassevarmer fordi

Ønsker du at anskaffe dig en terrassevarmer som tilgodeser miljø og klima, er Hortus terrassevarmer gulvmodel halogen rør 900/1200/2100 Watt IP44 et eminent valg. Den udnytter alt den energi den kan, så intet går til spilde, samtidig med at den kun udleder omkring 1 kg Co2 pr time.


Fordele

Miljøvenlig

Robust

Flot design

3 effektniveauer

Varmer med fuld effekt på 5 sekunder

Justerbar i højden

Billig i drift omkostninger på lavt effektniveau

Ulemper

Knap så flytbar

Kræver strømforsyning og adgang til strøm

Den er tung (13,2 kg)

Dyr i driftsomkostninger på højt effektniveau

Dækker kun op til 8 kvm


Tjek pris her

#5: Bedste fritstående terrassevarmer

Sunheat II gas terrassevarmer 12 kW

Denne populære terrassevarmer har vundet stort indpas i Danmark. Både i private have, på cafeer, restauranters og natklubbers udendørs områder. Det har den fordi den er yderst effektiv trods dens størrelse, hvilket gør den let at have med at gøre.

Ligeledes er den flytbar samtidig med at den udfører en formidabel performance, hvilket mange i restaurationsbranchen har efterspurgt. Den er derfor perfekt til brug både i restaurationsbranchen samt hjemme på din terrasse.

Tjek pris her
Sunheat II gas terrassevarmer 12 kW
Sunheat II gas terrassevarmer 12 kW

Om Sunheat II gas terrassevarmer 12 kW

Denne terrassevarmer er udarbejdet af Sunheat som en fritstående gasvarmer, der trods sin lille størrelse har en stor rækkevidde. Den kommer med trinreguleret effektniveau, som du kan indstille med en varmekapacitet på alt fra 5 kW til 12 kW.

Du skal blot trykke på den elektroniske knap, som sørger for tænding. Yderligere er denne Sunheat gasvarmer designet med et håndtag og hjul under sig, så den let kan flyttes derhen, hvor, den effektive brænder af rustfrit stål med høj varmeeffekt, skal sende sine lune stråler ud.

Vælg denne terrassevarmer fordi

Denne terrassevarmer er til dig der ønsker dig en gasdreven, fritstående og let flytbar terrassevarmer til udendørs brug. Vælg denne model hvis du vil have en terrassevarmer med en unik sikkerhedsforanstaltning, som samtidig er yderst effektiv med sin høje varmeeffekt.


Fordele

Anti-vippe funktion

Høj varmeeffekt

Piezo-tænding

Gasdreven

Fritstående

Kræver ingen strøm og er ledningsfri

Opvarmer op til 10 kvm

Nem at flytte rundt på

Tre effektniveauer

Lille gasvarmer

Ulemper

Kan ikke bruges indendørs

Klodset design


Tjek pris her

#6: Bedste terrassevarmer med høj effektivitet

Gas terrassevarmer model Roma Flet/rustfri

En stabil og funktionsrig terrassevarmer i et unikt og spændende design, som er utrolig brugervenlig. Den er fritstående og varmer ved hjælp af gas med en 14 kW kraftig brænder, som gør at den har en ekstra høj varmeeffekt.

Dermed er denne eksklusive terrassevarmer perfekt til at forlænge de kølige sommeraftener og nætter på terrassen, samt udnytte en større del af året. Gasflaske-skjuleren er af blandt andet af flet, et unikt og flot design som passer til de fleste havemøbler.

Tjek pris her
Gas terrassevarmer model Roma Flet/rustfri
Gas terrassevarmer model Roma Flet/rustfri

Om gas terrassevarmer model Roma Flet/rustfri

Roma Flet/rustfri har en bred varmestråle længde på op til 4,5 m i radius og varmer fra alle dens sider oppefra og ud. Den kan indstilles ved hjælp af dens regulerbare effektniveauer, som spænder fra 5 kW til 14 kW.

Det er en robust gasvarmer som vejer 22,5 kg og kan indeholde en 11 liters gasflaske. Den er udstyret med et hjulsæt så den kan flyttes. Den har Piezo-tænding, så den med et enkelt tryk afgiver varme. Derudover har den væltesikring, så den slukker for gassen, hvis den skulle vælte.

Vælg denne terrassevarmer fordi

Er du til et unikt og spændende design samtidig med en terrassevarmer der har høj effektivitet uden nogle ledninger der ligger i vejen, er Roma gasvarmer noget for dig – den passer højst sandsynligt til dine havemøbler.


Fordele

Fritstående

Er ledningsfri og kræver ingen strøm

Høj effektivitet

Piezo-tænding

Spændende og unikt design

Passer til havemøblerne

Tre effektniveauer

Dækningsområde op op til 14 kvm

Væltesikring

Ulemper

Den er uhandy

Ikke let at flytte på

Kan ikke bruges indendørs

Todelt gasflaske-dækning

Dyr i driftsomkostninger

Lav dritstid


Tjek pris her

Udnyt din terrasse til fulde med en terrassevarmer

Med en terrassevarmer på terrassen kan du, familie og venner sidde længere ude på terrassen når det blive køligere, hvad end det er på grund af sæsonskifte eller en kølig sommernat der melder sin ankomst.

Du kan simpelthen udnytte langt mere af året til terrassehygge udendørs, uden at skulle iføre dig og dine eventuelle gæster i en flyverdragt, huer, handsker og tyve tæpper. Ryk allerede ud  på terrassen tidligt på foråret og bliv siddende indtil engang i efteråret.

Når sommeren er over os, elsker de fleste danskere at bruge så meget tid som muligt udendør – gerne på terrassen med noget koldt at drikke. Her bliver vi gerne siddende så længe som muligt, og gerne til det bliver mørkt. 

Danske sommeraftener kan dog hurtigt gå hen og føles kølige, og det er her at terrassevarmeren tjener et godt formål; den skaffer hurtigt og nemt varme så I kan blive siddende og hygge jer så længe i vil. 

I denne artikel finder du en lang række modeller, der har klaret sig godt i terrassevarmer test. Det er ikke en decideret terrassevarmer test, men en oversigt over populære modeller med gode specifikationer.

En terrassevarmer kan bruges mange steder

En terrassevarmer kan tjene sit formål mange steder. En terrassevarmer er en varmekilde, som kan opvarme dit værksted, din garage, skuret eller der hvor du har et hobbyværksted, i de kolde vintermåneder eller ved behov. 

Der hvor du oftest støder på en terrassevarmer er ved udendørsområder på cafeer, restauranter, natklubber og barer, så du ikke bliver kold mens du nyder en kold eller spiser et lækkert måltid mad.  

Terrassevarmeren er også mest anvendt til brug på terrassen, som det også fremgår af ordet, men du kan også sagtens anvende en terrassevarmer i din udestue eller i forteltet på din campingvogn.

Find den bedste terassevarmer (test)

Når du skal finde en terrassevarmer kan det føles svært at navigere rundt i, da der findes mange forskellige slags terassevarmere på markedet, som alle har hver deres smarte funktioner.Derfor har vi herunder samlet de væsentligste informationer – informationer der er gode at have med i dine overvejelser – om terassevarmere, så det bliver lettere for dig, at finde den terrassevarmer som passer til lige netop dit behov.

Hvilken terrassevarmer der er bedst afhænger derfor af nogle forskellige parametre, som har indflydelse på hvilken der er bedst til det du skal bruge den til. Herunder finder du et par spørgsmål du bør stille dig selv til en start. 

 • Hvad skal din terrassevarmer bruges til?
 • Hvor meget skal din terrassevarmer bruges?
 • Hvor stort et område skal terrassevarmeren opvarme?
 • Har du en overdækket terrasse eller ej?
 • Hvordan er din terrasse udforme?

Sådan vælger du den bedste terrassevarmer til dig

Når du skal finde den terrassevarmer, der passer bedst til det du skal bruge den til, bør du yderligere medtænke et par andre væsentlige faktorer, og stille dig selv et par spørgsmål, inden du køber den første den bedste – dem kommer vi ind på herunder:   

 • Skal den bruges udendørs eller indendørs?
 • Hvad er dit budget (medtænk driftsomkostningerne)?
 • Hvor stor må terrassevarmeren være?
 • Har du brug for mere end en terrassevarmer?
 • Skal den køre på gas eller strøm? 
 • Går du op i design og udformning?
 • Betyder rørtypen noget for dig?
 • Har den belysning terrassevarmeren udsender noget betydning for dig?
 • Går du op i klima og miljø?

Det at købe en terrassevarmer er en investering, og bør ikke forhastes. Gør derfor brug af spørgsmålene, til at lede dig i retning af hvilken terrassevarmer der passer bedst til dit behov, så du får den helt rigtige terrassevarmer hjem.

Hvilket formål skal din nye terrassevarmer tjene?

Først og fremmest er det vigtigt at du overvejer hvilket formål din nye terrassevarmer skal tjene, og hvor meget den skal bruges. Alt afhængigt af hvad du skal bruge en terrassevarmer til, anbefales der forskellige terrassevarmere. 

Skal din nye terrassevarmer stå på din terrasse med det formål at forlænge sæsonen, vil det ofte kræve en af de større modeller – og gerne den slags der bruger gas som varmekilde – til at varme et større areal op.

Behøver din terrassevarmer derimod ikke at varme store områder op, og kun varme dem der sidder nærmest, kan en mindre model gøre arbejdet. Alt afhængigt af hvad der giver bedst mening for dig, kan du vælge en med vægophæng, loftophæng eller en transportabel terrassevarmer. 

Indendørs brug vs udendørs brug af terrassevarmer

De fleste terrassevarmere anvendes udendørs, men du kan sagtens bruge en terrassevarmer indendørs. Skal du bruge din terrassevarmer udendørs er dine muligheder størst, da alle modeller kan bruges udendørs. 

Skal du bruge en terrassevarmer til opvarmning af udestue, skur eller værksted er en af de mindre modeller det oplagte valg. Her er det smart investere i en lille, handy og transportabel terrassevarmer, som kan flyttes rundt på, alt efter hvor du ønsker varmekilden skal varme.  

Terrassevarmere kommer i mange designs og størrelser

I takt med at udelivet er blevet populært i Danmark, er der kommet mange forskellige terrassevarmere på markedet. De fås i en lang række størrelser og udformninger, hvorfor du med sikkerhed kan få en der passer til dit behov, og som du synes er pæn.

Klassikeren inden for terrassevarmere er den store, fritstående gulvmodel som varmer ved hjælp af en skjult gasflaske i terrassevarmerens fod. Det er den model som oftest ses på natklubber og restauranters udendørs område. Vælg en model, der har klaret sig godt i terrassevarmer test, hvis du vil være sikker på, den er god.

Har du ikke plads til den store store gulv-terrassevarmer, kan du sagtens få en anden og mindre model. Derudover har du også mulighed for at vælge mellem forskellige varmekilder, hvad enten du ønsker el,  gas eller en anden form for petroleumsprodukt.

Fritstående terrassevarmer test

En fritstående terrassevarmer en en som står frit på terrassens gulv. Den fritstående udgave er populær, da den spreder varme fra alle dens sider, der gør at den kan opvarme et stort antal kvadratmetre.

Fritstående terrassevarmere er oftest gasdrevne men fås også som eldrevne. De kommer i et utal af designs, hvor terrassevarmeren let kan forveksles med en flot lygtepæl eller standerlampe. 

Terrassevarmer test (gulvmodel)

Gulv-terrassevarmeren er en fritstående model, som kommer i et utal af størrelser, som alle har hver deres udformning. Vælger du en mindre model, kan du lettere flytte rundt på den, så den varmer der hvor behovet er størst – nogle kan endda anvendes indendørs. Der er mange gulvmodeller, som har klaret sig godt i terrassevarmer test.

Transportabel terrassevarmer test

Du kan også få en transportabel terrassevarmer, som med sit smarte design gør det let at flytte rundt på. Denne Hortus terrassevarmer kaldes for værksteds-modellen og egner sig perfekt til indendørs brug i dit skur, garage eller værksted – særligt om vinteren.

Om sommeren kan du med fordel flytte den udenfor på terrassen, så den kan være behjælpelig med at forlænge den hyggelige men kølige sommeraften på terrassen.

Lofthængt terrassevarmer 

En fjerde form for terrassevarmer er den lofthængte terrassevarmer. Den er god til dig der ønsker at få lidt ekstra varme i din udestue eller på din overdækkede terrasse, da dens ophæng kræver en form for loft. Denne model ligner en lampe, og kommer i mange forskellige designs, der gør at den er flot at have hængende.

Væghængt terrassevarmer 

Væghængte terrassevarmere er både gode til indendørs og udendørs brug, og kommer i forskellige størrelser, designs og med forskellige varmekilder. Det smarte ved en væghængt terrassevarmer er at den er let at skjule, da du næsten kan hænge den hvor du ønsker.

Terrassevarmer som bordmodel

Den integrerede form for terrassevarmer er blevet yderst populær I Danmark de seneste par år. Det gælder både på restauranter og lignende samt ved privat brug. En integreret terassevarmer i bordet er velegnet til dig, der ikke har meget plads, den let at skjule og varmer dine ben og fødder – det sted du oftest bliver kold først. 

Hvilken varmekilde skal din terrassevarmer have? 

Når  det kommer til at vælge varmekilde til din nye terrassevarmer er to væsentlige faktorer; sikkerhed og driftsomkostninger. Derudover kan der være andre faktorer, såsom klima, miljø, design og her-og-nu-prisen, som du ønsker at tage hensyn til.

Driftsøkonomisk er en eldreven terrassevarmer den dyreste løsning. Dog er de oftest de smarteste i forhold til størrelse og placering, da de er mere kompakte og let kan placeres et sted hvor den ikke lige kan nås af børn og kæledyr.

SIkkerhedsmæssigt er den eldrevne terrassevarmer det sikreste valg, da den kan placeres et sted hvor børn og kæledyr ikke kan nå den, vælte den eller brænde sig på den. En gasdreven terrassevarmer kan dog varme større områder, da de oftest er større.

En terrassevarmer med gas eller anden form for petroleum som varmekilde er oftest også billigere i driftsomkostninger end en eldreven terrassevarmer. Herunder finder du fordele og ulemper ved de forskellige former for varmekilder til terrassevarmere. 

Terrassevarmer test – el

Den eldrevne terrassevarmer er i takt med et øget fokus på klima og miljø i løbet af de seneste par år gået hen og blevet mere populær. Dette fordi den i gennemsnit udleder mindre Co2 end sin kollega hvis varmekilde er gas.

Der kan også argumenteres for at eldrevne terrassevarmere generelt er mere handy end en gasvarmer, fra de oftest fylder mindre, er lettere at integrere i indretningen, og kun kræver adgang til strøm samt en strømforsyning for at virke. 

Det er dog langt fra alle der har adgang til strøm udendørs, hvilket godt kan besværliggøre det at anskaffe sig en eldreven terrassevarmer til udendørsbrug. Ligeledes er de knap så robuste og deres rækkevidde er ofte også kortere end en terrassevarmer som kører på gas.

Der findes desuden tre former for terrassevarmere som kører på strøm

Halogen varme: Halogen varmer ved hjælp af kortbølget stråling, som både skaber lys og varme. Halogen-varmere varmer både personer, ting og luften omkring sig, samtidig med at den bruge energi på at skabe lys.

Infrarød varme: Denne type varmer det op som dens stråler rammer, hvilket gør at den ikke bruger unødvendig energi på at opvarme luft – det vil sige at er miljøvenlig og billig i driftsomkostninger. Den opvarmer ved hjælp af kortbølget stråling.

Den kan dog for nogle have et ubehageligt, skarpt lyskær og er oftest dyrere i anskaffelse end andre typer af terrassevarmere, både hvad angår el og gas. 

Reflektorvarme: Her kommer varmen ved at varmelegemer – ligesom en brødrister – får energi som den omdanner til varme, som sendes ud i rummet. Denne form er relativt energikrævende og dyr i drift, da den opvarmer luften omkring sig.

Reflektorvarme i terrassevarmere er efterhånden svær at opstøve da det ikke rigtig  anvendes mere.  Derfor er der heller ikke mange terrassevarmer test, som inkluderer disse modeller. De modeller, der klarer sig bedst i terrassevarmer test er typisk andre modeller.

Carbonrør: Fordelen ved rør lavet af carbon er dets lys. Det giver nemlig et behageligt og afdæmpet lys frem for det klassiske rødlige lys, som mange terrassevarmere er kendt for. Dermed skaber carbonrøret en hyggelig stemning.

 

Fordele ved terrassevarmer el: 

 • Skal bare i stikkontakten
 • Skal ikke løbende opfyldes ligesom gasvarmeren
 • Generelt mere fleksibel
 • Det sikreste valg
 • Oftest det mest handy valg
 • Det miljøvenlige valg
 • Udleder mindre Co2 end gasvarmeren

Ulemper ved terrassevarmer el: 

 • Skal den placeres udendørs kræver det et udendørs-stik
 • Kræver udendørs strømkilde eller strømkabel
 • Der skal være adgang til strøm hvor den anvendes
 • Oftest den dyrest i driftsomkostninger og i anskaffelse
 • Dækker mindre areal end en gasvarmer
 • Begrænset varmekapacitet

Terrassevarmer gas (og anden form for petroleum som varmekilde)

Den gasdrevne terrassevarmer er det perfekte valg til opvarmning af store arealer, hvor den med et tryk giver dig varme, uden den kræver nogen form for forlængerledning.

Fordele ved terrassevarmer gas:

 • Opvarmer store områder
 • Oftest det billigste valg
 • Kræver ingen strømforsyning
 • God til store terrasser udendørs
 • Opvarmer hurtigt og effektivt
 • Robust

Ulemper ved terrassevarmer gas:

 • Du skal tage højde for sikkerhedsmæssige foranstaltninger
 • Udleder cirka 3 kg Co2/timen
 • Knap så miljøvenlige som eldrevne terrassevarmere
 • Er svært at flytte rundt på
 • Børn og kæledyr kan let nå dem

Beskyt din terrassevarmer og hold den ren og pæn 

Det er vigtigt at du husker at holde din terrassevarmer ren og pæn, så diverse støvpartikler, naturelementer og lignende sætter sig fast i dens funktioner, så den går i stykker. Det betyder ikke at du dagligt skal gøre den ren, da en terrassevarmer er lavet til udendørs brug.

Alligevel er det en god idé at tørre den over engang imellem, sørge for at utøj ikke bosætter sig i den og at der ikke ligger et 20 cm lag skidt og støv ovenpå den – det er med til at forlænge dens levetid. 

Til de fleste terrassevarmere kan du også få en overdækning, der beskytter mod vind og vejr, og som ligeså forlænger din terrassevarmere levetid – særligt er det en god idé at påføre terrassevarmeren en overdækning i vintermånederne.