Bedste luftmadras - Test og anbefaling

Leder du efter den bedste luftmadras? Vi har testet flere luftmadrasser og fundet frem til de bedste, du kan købe lige nu. Se vores købsguide herunder!


Bedste luftmadras - Test og anbefaling
Bedste luftmadras - Test og anbefaling

En luftmadras er essentiel, når du skal på camping eller have overnattende gæster. Den egner sig perfekt til teltturen, da den er nem at have med på farten og sikrer en god og komfortabel nattesøvn. Når du skal hjem igen, kan du pakke den ned, så den fylder nærmest ingenting. Se de bedste luftmadrasser herunder.

Luftmadrasser kan købes i mange forskellige størrelser, så du får præcis dén, der matcher dit behov. Du kan endda få dem med en indbygget pumpe, hvis du vil slippe for besværet med at puste dem op med en fodpumpe. Herunder finder du en oversigt over de bedste luftmadrasser i test, så du får nemt ved at finde den, der passer til dig.

Opsummering af de 3 bedste luftmadrasser:

Bestway AlwayzAire Queen er den bedste luftmdras

★ ★ ★ ★ ★

#1: Bestway AlwayzAire Queen

Markedets bedste luftmadras med indbygget USB-indgang.

Tjek pris her
Fatboy Lamzac Deluxe bruger vinden til oppustning.

★ ★ ★ ★ ★

#2: Fatboy Lamzac Deluxe

Komfortabel luftmadras, der opfyldes af vinden.

Tjek pris her
Coleman DuraRest er den bedste enmands luftmadras

★ ★ ★ ★

#3: Coleman DuraRest

Slidstærk, nem og simpel luftmadras til én person.

Tjek pris her

Hvis du vælger at købe et af de produkter, du finder i vores test, får vi i visse tilfælde en lille provision for salget – helt uden omkostninger for dig.

#1: Bedste luftmadras overall

★ ★ ★ ★ ★

Bestway AlwayzAire Queen luftmadras med indbygget pumpe

Bestway AlwayzAire Queen er den absolut bedste luftmadras i vores test. AlwayzAire Queen er en dobbelt luftmadrass, der har en enormt høj komfort. Den er selvoppustelig, da den har en indbygget pumpe, hvorfor den egner sig perfekt, når du skal sikre en god nattesøvn på vandre-, overlevelses- eller campingturen.

Tjek pris her
Bestway AlwayzAire Queen er den bedste luftmdras
Bestway AlwayzAire Queen er den bedste luftmdras

Luftmadrassen kan også bruges til overnattende gæster, da du ligger bedre i den end i de fleste almindelige senge. Den indbyggede elektriske pumpe fylder luftmadrassen helt op på kun 4 minutter. Luftstyrken bliver løbende målt af de indbyggede sensorer, så den er i stand til automatisk at registrere, hvis trykket er for lavt.

Du slipper altså for en luftmadras, hvor luften hele tiden siver ud af den. Den samme fasthed bliver opretholdt hele tiden, så du er sikret en god og komfortabel søvn.

En virkelig god luftmadras

Pumpen kan også anvendes, når luften skal ud af madrassen, så du nemt og hurtigt kan pakke den sammen. Herudover er den smarte og robuste spolebjælkekonstruktion noget af det, der gør AlwayzAire Queen til den bedste luftmadras i vores test sammen med ribbedesignet, der forhindrer, at du ruller ud af madrassen, når du sover.

Luftmadrassen har en velouroverflade, der gør, at den er ekstra behagelig at sove i – selv hvis du ikke har en topmadras på den. Til sidst har luftmadrassen et praktisk natlys, så du kan se, hvad du laver, og der er et USB-stik i den, hvor du kan oplade din telefon eller tablet, imens du er på tur.


Fordele

Indbygget pumpe

Regulerer automatisk hårdheden

Utroligt høj komfort

Pumpes op på 4 minutter

Lampe og USB-indgang til opladning

Lav pris ift. features og kvalitet

Ulemper

Skal tilsluttes strøm


Tjek pris her

#2: Mest komfortable luftmadras

★ ★ ★ ★ ★

Fatboy Lamzac L Deluxe luftmadras

Fatboy er kendt for deres enormt høje komfort og utroligt slidstærke materialer – Fatboy Lamzac L Deluxe luftmadras er ingen undtagelse! Her får du virkelig meget komfort for pengene, så du er garanteret en god nattesøvn, når du er på campingtur, overnatter i naturen eller ønsker en nem og praktisk luftmadras til overnattende gæster.

Tjek pris her
Fatboy Lamzac Deluxe bruger vinden til oppustning.
Fatboy Lamzac Deluxe bruger vinden til oppustning.

En luftmadras uden pumpe er ubrugelig, medmindre du ønsker at puste den om via munden. Fatboy Lamzac behøver dog hverken at blive pustet op via lungerne eller, med en fodpumpe eller en elektronisk pumpe. Du fylder den med luft i én enkelt bevægelse, hvilket er både smart og nemt.

Det betyder samtidig, at den stort set ikke fylder noget, når du skal have den med på farten. Den kan nemt pakkes, da den er enormt kompakt, når ikke der er luft i.

Luftmadrassen er derfor også ideel, uanset om du skal på vandretur, overlevelsestur, camping eller bare have en lækker, komfortabel og nem luftmadras, på festival som du kan slappe af på i haven.

Dens design er minimalistisk og gennemtænkt, og der medfølger en topmadras/betræk, som gør, at komforten bliver endnu højere. En virkelig lækker luftmadras, der er nem at puste op og som egner sig til maksimal afslapning og komfort, når du skal sove.


Fordele

Enormt komfortabel luftmadras

Fyld luftmadrassen med én enkelt bevægelse

Slidstærk og robust

Fås i flere farver

Der medfølger topmadras / overtræk

Lækkert og minimalistisk design

Ulemper

Du betaler for designet


Tjek pris her

#3: Bedste luftmadras til én person

★ ★ ★ ★

Coleman luftmadras DuraRest

Coleman DuraRest er en komfortabel og praktisk luftmadras, der egner sig til én person. Den er behagelig og har en børstet overflade, der sikrer en ekstra høj komfort. Du sover fremragende på den, og den egner sig til brug på camping, vandretur, sheltertur eller hvis du får én overnattende gæst.

Tjek pris her
Coleman DuraRest er den bedste enmands luftmadras
Coleman DuraRest er den bedste enmands luftmadras

Det er den bedste luftmadras til én enkelt person, og den kommer i et praktisk design, der gør den nem at have med på farten. Dens wrap’n’roll-taske gør den nem at pakke sammen, så du hurtigt kan komme afsted igen. Den er samtidig nem at transportere.

Her er tale om en god luftmadras, der er utroligt nem at bruge. Den egner sig derfor til såvel voksne som børn, der skal på sportscamp eller lejrskole. På omslaget af luftmadrassen er der en brugsvejledning, som er så simpel, at selv mindre skolebørn kan navigere efter den.

Let og holdbar luftmadras

DuraRest er en luftmadras, der er designet med funktionalitet for øje. Den er derfor både lettere og mere holdbar en andre PVC-luftmadrasser, som er på markedet lige nu. DuraRest er op mod 25 % stærkere i materialet end almindelige luftmadrasser, og den er op mod 50 % mere modstandsdygtig end almindelige luftmadrasser, når det kommer til punktering.

Den har en Dobbelt Lock-ventil, som gør den utroligt nem, når den skal pakkes sammen og fyldes op. Alt i alt en utroligt lækker, nem, let og holdbar luftmadras til én person.


Fordele

Kompakt størrelse

Nem at have med på farten

Op mod 50 % mere modstandsdygtig over for punktering

Egner sig til både børn og voksne

Double Lock-ventilsystem

Fryseboks på 25 liter

Intuitivt kontrolpanel

Batteridrevet belysning

Ulemper

Kun plads til én person

Manuel opfyldning


Tjek pris her

Sådan vælger du den bedste luftmadras

Bedste luftmadras (test): Sådan finder du den

Det kan være vanskeligt at finde den bedste luftmadras, som opfylder netop dit behov. Der er mange forskellige modeller på markedet, hvorfor det kan være svært at navigere i, hvilken luftmadras du skal vælge. Herunder får du en række informationer, som du kan bruge, når du skal finde den luftmadras, der passer bedst til netop det, du skal bruge den til.

Faktorer, der er afgørende for den bedste luftmadras til dit behov

Når du skal vælge den rigtige luftmadras, er der flere faktorer, der bør have en indflydelse på, hvilken du ender med at vælge. Først og fremmest skal du overveje, hvilket formål den skal bruges til – efterfølgende kan du gå mere i dybden ved at stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Hvor stor skal luftmadrassen være?
 • Skal luftmadrassen bruges udenfor?
 • Skal luftmadrassen bruges af mere end én person?
 • Hvor ofte skal du bruge luftmadrassen?
 • Skal luftmadrassen kunne pumpes op automatisk?
 • Hvilken type pumpe skal luftmadrassen have?
 • Hvor meget betyder komforten for dig?

Alle ovenstående spørgsmål leder dig i retning af, hvilken luftmadras der er den bedste i netop din situation. En luftmadras er sjældent det, der vælter budgettet, men det er bedre at investere i den rigtige fra start, i stedet for at skulle købe én for efterfølgende at finde ud af, at den ikke lever op til det, du skal bruge den til.

Hvor ofte skal luftmadrassen bruges?

Det første, du bør gøre, før du investerer i en luftmadras, er at gøre dig nogle overvejelser om, hvor ofte den skal bruges. Der er eksempelvis forskel på, hvor slidstærk og robust en luftmadras du bør vælge, afhængigt af om den skal bruges indenfor én gang om året, eller om den skal med på teltture og festivaler hele sommeren.

Generelt skelnes der mellem to typer af luftmadrasser:

 • Luftmadras til indendørsbrug: En luftmadras, der primært skal bruges indenfor, har typisk en højere komfort, da den på mange måder minder mere om en almindelig seng. Det skyldes, at der ikke er de samme krav til, at den skal kunne pakkes samme og have med på farten.
 • Luftmadras til udendørsbrug: En luftmadras, der primært skal bruges udenfor, er ofte god at have med på camping, fordi den er kompakt og nem at pakke sammen. Den har en god vægt og størrelse, når du skal have den med på farten, hvilket ofte går en smule ud over komforten.

Den bedste luftmadras til indendørsbrug

En luftmadras, der primært skal anvendes indenfor, har de fordele, at den har en høj komfort, idet den ikke skal være lille og kompakt. Den bliver typisk anvendt, når der er overnattende gæster i hjemmet, som skal have et komfortabelt sted at sove.

Der er altså en høj liggekomfort i en indendørs luftmadras, og den er ofte næsten lige så høj som en almindelig seng. Dog er der den ulempe, at du typisk ikke kan pakke dem sammen til en størrelse, der gør, at du kan have den med på tur. Samtidig er den tungere end en almindelig luftmadras til udendørsbrug, ligesom den ikke kan tåle vand, hvorfor den ikke egner sig til eksempelvis overnatning under åben himmel.

Den bedste luftmadras til udendørsbrug

En udendørs luftmadras egner sig perfekt til campingture, vandreture og festivaler, da den er nemt at have med på farten grundet dens kompakte størrelse, når den er pakket sammen. Den er nem at få plads til i eksempelvis et telt.

Typisk har den en dobbeltbund, hvilket gør, at den er mere slidstærk overfor underlaget eller skarpe overflader, som kan komme i nærheden af den. Den punkterer derfor ikke lige så let. Til gengæld er den ikke lige så høj som en indendørs luftmadras, og den kan nemt blive kold, da kulden kan trænge op igennem den, hvis ikke der er en topmadras eller et lagen mellem dig og luftmadrassen.

Er den bedste luftmadras med eller uden pumpe?

Når du vælger den bedste luftmadras til dit behov, er det vigtigt, at du overvejer, om den skal være med indbygget pumpe eller uden. De fleste luftmadrasser har fordele og ulemper, og det gælder også for dem med indbygget pumpe – og ligegyldigt, hvilken pumpe der er tale om.

Fordele og ulemper ved en luftmadras med indbygget pumpe

En luftmadras, der har en indbygget pumpe, er praktisk og nem at have med at gøre, fordi den selv kan puste sig op. Typisk har den en indbygget motor, som skal tilsluttes en ekstern strømkilde, før den kan blive pustet op – der findes dog også versioner med en indbygget pumpe, som ikke kræver tilslutning til strøm, men blot skal lades op, inden du tager hjemmefra.

 • Den er let at pumpe op
 • Den regulerer selv lufttrykket
 • Du skal ikke investere i en pumpe
 • Den er klar til brug med det samme
 • Pumpen kan risikere at larme

Fordele og ulemper ved luftmadrasser uden pumpe

En luftmadras, der ikke har en indbygget pumpe, skal du selv pumpe op. Det er ikke den bedste luftmadras til dig, der ønsker, at det skal være nemt og praktisk, men til gengæld får du en lettere og billigere luftmadras, som egner sig til at have med på farten. Det skyldes, at den typisk ikke er lige så tung – og så kan den tilmed tåle vand.

 • Du skal ikke have strøm i nærheden for at pumpe den op
 • Den vejer ikke så meget som en med indbygget pumpe
 • Du skal købe en pumpe til at pumpe luftmadrassen op
 • Den er mere besværlig at pumpe op
 • Luftmadrassen regulerer ikke selv lufttrykket

Den bedste luftmadras har flere luftkamre

En luftmadras, der har flere luftkamre, er mere komfortabel, hvis der er flere, der skal ligge på luftmadrassen. I en almindelig luftmadras, vil du kunne mærke, hvis personen ved siden af dig vender sig, hvilket ikke er tilfældet i en med flere luftkamre. Herudover kan den tåle en højere maksimal belastning, hvilket skaber en bedre komfort, fordi din kropsvægt fordeles bedre på luftmadrassen.