8 personers telt - stor købsguide

8 personers telt: Et 8 personers telt er oplagt, når du skal på overlevelsestur, festival, camping eller bare har lyst til at slå et telt op i haven, hvor hele familien an overnatte. Et 8 mands telt er et stort telt, hvor der er plads til mange personer. Herunder finder du en oversigt over de bedste 8 mands telte, der er på markedet lige nu.

Vi anbefaler disse 8 personers telte:

Valhal er et 8 personers telt fra Helsport

★ ★ ★ ★ ★

Helsport Valhall 8 personers telt

Valhall er et basecamp 8 personers telt. Du kan stå oprejst i teltet, og det har tagåbning til en lavvu-brændeovn. Der er plads til mellem 6-8 personer i inderteltene, som er placeret i hver ende af teltet.

Tjek pris her
Outwell Winwood er et stabilit og budgetvenlige 8 personers telt.

★ ★ ★ ★ ★

Outwell Winwood 8 personers telt

Outwells Winwood 8 er et stort og rummeligt familietelt med plads til 8 personer fordelt på 4 kabiner. Én forrest i teltet og 3 bagerst. Teltet har derfor 4 zoner med opholdsrum i centrum.

Tjek pris her
Outwell Grandville 8 personers telt er et familietelt af højeste kvalitet

★ ★ ★ ★

Outwell Grandville 8SA 8 personers telt

Outwells Grandvilla 8SA er et stort og rummeligt familietelt til 8 personer. Det har 4 sovekabiner, hvor der er plads til 2 personer i hver kabine. Det har en god dybde og masser af gulvplads.

Tjek pris her

Hvis du køber et af de 8 personers telte på denne side via et link, får vi i de fleste tilfælde en lille provision af beløbet. Det har ingen omkostninger for dig. Vi har ikke selv prøvet de modeller, du finder her på siden.

#1: Bedste all round 8 personers telt

Helsport Valhall 8 personers telt

Valhall er et stort 8 personers telt fra norske Helsport. Det har en utroligt høj komfort, hvor du kan stå oprejst i det meste af teltet. I toppen er der en tagåbning, der gør det muligt at anvende en lavvu-brændeovn i teltet. Du kan købe flere indertelte, som giver plads til mellem 6-8 personer.

Tjek pris her
Valhal er et 8 personers telt fra Helsport
Valhal er et 8 personers telt fra Helsport

Valhall er et 8 personers telt med seks indgangsmuligheder – der er fire sideåbninger og én åbning i hver ende af teltet. To af dem har myggenet, så I kan opholde jer i teltet uden at bekymre jer om insektbid.

Sideåbningerne kan omdannes til baldakiner, hvis I ønsker mere overdækket plads i teltet. Her kan i søge ly for regnen. Valhall er et klassisk tunneltelt til 8 personer, og det er nemt at opsætte det med de farvekodede stænger.

Hvis teltet skal stå ekstra stabilt, kan det være en god idé at tilkøbe bardunfæster eller en række ekstra pløkker. På den måde vil teltet stå urokkeligt, selvom vinden blæser.

Skal teltet anvendes i et koldt klima, er der plads til en transportabel lavvu-brændeovn. Teltet har skorstensrør, og oversejlet er blevet behandlet med et brandhæmmende materiale, så det er sikkert at fyre op i brændeovnen.


Fordele

Rummeligt telt til 8 personer

Nemt at opsætte (med farvekodede stænger)

Kan bruges med lavvu-brændeovn

Ophæng til indertelte

Indvendigt stangkanalsystem sikrer vindstabilitet og minimal støj

Ulemper

Indertelte medfølger ikke

Der skal tilkøbes en lavvu-brændeovn


Tjek pris her

#2: Bedste 8 personers telt til prisen

Outwell Winwood 8 personers telt

Outwells Winwood 8 personers telt er et skønt og stort familietelt med 4 kabiner. Én kabine forrest i teltet og 3 bagerst. Teltet har i alt 3 zoner samt et opholdrum i centrum, hvor man kan slappe af, opholde sig og spise.

Hvis du ikke har behov for alle kabinerne i den tredje zone, kan du tage inderteltet ned, så du har et stort opholdsrum. Teltet har en panoramaåbning, og det er lyst, da det har mange vinduer, som sikrer, at I kan se, hvad I laver, når I opholder jer i teltet.

Tjek pris her
Outwell Winwood er et stabilit og budgetvenlige 8 personers telt.
Outwell Winwood er et stabilit og budgetvenlige 8 personers telt.

Der er hverken vinduer i tagpanelet eller siderne på sovekabinerne. Det giver dig bedre søvnkvalitet, og du risikerer ikke at blive vækket i morgentimerne. Gardinerne gør det muligt at lukke dagslys ind, hvis du har brug for det.

Vinduerne i teltet er tonede, så det ikke er muligt at kigge ind i teltet. Det er nemt at komme ind og ud af kabinen takket være Quick & Quiet-døren. Denne inderdør har magnetbånd i siderne, så det er hurtigt og lydløst at åbne sovekabinen.

Winwood 8 personers teltet er en særlig model, da det har et OWS System på styrke 8. Det betyder, at teltet står stabilt i al slags vejr. Det har et stærkt burrebånd, som fungerer som ekstra fukspunkt mellem oversejl og teltstand.

Du har mulighed for at ophænge lamper og andre genstande, som vejer helt op til 1,5 kilo takket være HookTrak Systemet. Duratec-stangsystemet er desuden af glasfiber, hvilket sikrer en stærk konstruktion i teltet.

Dugen er af 100 % polyester, som opfylder de vigtigste krav, når du skal bruge teltet til camping – uanset hvilket klima, du befinder dig i. Teltet er desuden brandhæmmende og har en PU-belægning med vandsøjletryk på 400 cm.


Fordele

4 kabiner og 1 opholdsrum med plads til op til 8 personer

Brandhæmmende belægning på teltdugen

Stabilt i al slags vejr

Quick & Quiet-dørsystem sikrer lydløs og nem åbning af kabiner

Virkelig god pris for et 8 personers telt i denne kvalitet

Ulemper

Ikke plads til lavvu-brændeovn

Egner sig ikke til ekstrem kulde


Tjek pris her

#3: Mest luksuriøse 8 personers telt

Outwell Grandville 8SA 8 personers telt

Outwell Grandville er et stort og rummeligt familietelt til 8 personer. Det har i alt 4 sovekabiner, hvor der er plads til 2 personer i hver. Det har en god dybde på 230 cm, og der er masser af gulvplads i teltet.

Du kan stå oprejst i teltet, og der er god mulighed for at føre kabler ind i teltet, hvis det eksempelvis skal bruges på campingpladsen. Dette 8 personers telt er til familien, der ofte skal campere og har brug for det bedste af det bedste.

Tjek pris her
Outwell Grandville 8 personers telt er et familietelt af højeste kvalitet
Outwell Grandville 8 personers telt er et familietelt af højeste kvalitet

Du kan nemt komme ind og ud af teltets kabiner med Outwells Quick & Quiet-system. Der er et magnetbånd i inderdøren, som gør det både nemt og lydløst at komme ind og ud af kabinerne.

Sovekabinerne har et mørkloft og vægge samt gardiner, så det er muligt at trække for, når I skal sove. Hvis du ønsker dagslys, kan du åbne og lukke med lynlåsen, som er placeret i teltdugen.

I midten af teltet er der et stort fællesareal, hvor hele familien kan opholde sig. Du har også mulighed for at ophænge lamper og andre genstande med en vægt på helt op til 1,5 kilo takket være den utroligt holdbare konstruktion.

Netlommerne i teltet giver mulighed for opbevaring af genstande, så de altid er lige ved hånden. Dette 8 personers telt har desuden en aerodynamisk stormbeskyttelse, så teltet står stabilt, selvom det er stormvejr.

Grandville er produceret af slidstærkt og utroligt holdbart kvalitetspolyester – Outtex 6000 Pro. Dette er udelukkende til luksuriøse telte som dette, og så er det desuden brandhæmmende og har et højt vandsøjletryk på hele 6000 mm. Teltbunden er også 100 % vandtæt.


Fordele

4 kabiner og 1 opholdsrum med plads til op til 8 personer

Brandhæmmende belægning og vandsøjletryk på 6000 mm

Aerodynamisk stormbeskyttelse sikrer stabilitet i alt vejr

Quick & Quiet-dørsystem sikrer lydløs og nem åbning af kabiner

Luksuriøst 8 personers telt telt af den absolut højeste kvalitet

Ulemper

Prisen er i den høje ende

Kvaliteten er for høj, hvis teltet kun skal bruges en gang imellem


Tjek pris her

#4: Bedste tipitelt til 8+ personer

Nordisk - Alfheim 19.6 Tipitelt

Nordisk Alfheim 19.6 er et klassisk tipitelt med plads til op til 10 personer. Det er bygget som en tipi-konstruktion, der betyder, at teltet primært bæres af tipistangen i midten. Den enkle centerstang gør det nemt at sætte tipien op, ligesom det er muligt at justeret teltets ventilation indefra med ventilationssystemet i den spidse top.

Tjek pris her
Tipitelt med plads til op til 10 personer
Tipitelt med plads til op til 10 personer

Dette er blandt de største tipier, og der er plads til op til 10 personer. Det er perfekt til alt fra camping og glamping til events og overnatning i haven om sommeren. Kabinen udgør ét stort rum, men det kan nemt opgraderes med et gulv eller skræddersyede kabiner, hvis I hellere vil sove hver for sig.

Teltet er utroligt rummeligt, og det har én stor ind- og udgang. Der er mulighed for at tænde op i bål i teltet, da røget stiger til vejrs og ud af teltet med luftventilationssystemet i toppen.

Dette tipitelt vejer ikke meget i forhold til dets størrelse. Pælhøjden er justérbar, og det er nemt at opsætte det, så det matcher jeres behov. Der medfølger V-pløkker, som giver ekstra holdbarhed i bløde underlag som eksempelvis sand.


Fordele

Plads til op til 10 personer

Lav vægt

Justérbar højde

Nemt at opstille

Fornuftig pris

Ulemper

Ikke så modstandsdygtig overfor regn

Ingen kabiner

Gulvmedfølger ikke


Tjek pris her

8 personers telt: Det skal du vide, før du køber

Et 8 personers telt er et stort telt, som kan rumme helt op til 8 mand. Det behøver naturligvis ikke at blive brugt af 8 personer på samme tid, men det er en oplagt mulighed, hvis I er mange, der skal på festival, camping eller slå lejr i haven. Herover har vi samlet en række 8 mands telte, samt beskrevet de fordele og ulemper modellerne har.

Når du leder efter et stort og praktisk telt, som kan rumme mange mennesker, er et 8 personers telt en oplagt mulighed. Et 8 personers telt bliver også kaldt for et 8 mands telt, og begge betegnelser er lige rigtige.

Der er mange forskellige modeller, og dit valg af 8 personers telt bør blandt andet bero på, hvad teltet skal bruges til. Hvis det skal med på festival, behøver det ikke at være af lige så høj kvalitet, som et 8 personers telt der skal med på overlevelsestur.

Herunder følger en række gode råd, som du kan benytte dig af, når du skal købe et otte personers telt. Du bør først og fremmest overveje, hvor lang tid teltet skal kunne holde, samt om det skal være vandtæt og kunne tåle hårde vindstød.

Et 8 personers telt har rigeligt med plads

Selvom det er hyggeligt at ligge tæt med din partner, så er det ikke altid tilfældet, hvis der er flere overnattende personer i teltet. Når der er børn med på campingtur, eller vennerne skal samles, så kræver det mere plads.

Derfor bør du kigge efter et større telt – eksempelvis et 5 personers telt – eller 8 personers telte som dem, du finder på siden her. Disse går også under betegnelsen villatelte, og de findes i mange forskellige former og designs – eksempelvis kuppeltelt, tunneltelt og tipitelt.

De fleste 8 personers telte har højt til loftet, da en god højde er en nødvendighed, når der er så mange personer, som sover i det samme telt. Der findes ligeledes forskellige muligheder, når det kommer til rumfordelingen i teltet. I mange 8 mands telte sover alle i ét stort rum.

Det er eksempelvis tilfældet i et tipitelt, der er udformet som én stor sovekabine, hvor alle kan overnatte i samme rum. Der findes også mange modeller, hvor der er ét fællesrum og nogle soverum. Det kan være praktisk, hvis man ikke ønsker at sove samme i sit 8 personers telt.

8 personers telt findes i mange forskellige modeller

Et 8 personers telt er et fremragende luksustelt, som egner sig til familiecamping eller lejrtur med en stor vennegrupper. 8 personers teltet kaldes derfor også for familietelt eller villatelt, og det er, som navnet antyder, et rummeligt telt med plads til store armbevægelser.

Det store 8 personers telt giver jer mulighed for at indrette jer med smart tilbehør og møblement, så I er sikre på, at I har et fantastisk sted, hvor I kan opholde jer, når vejret ikke ligefrem tillader, at man befinder sig udenfor under den åbne himmel.

8 personers teltet findes mange forskellige designs og former. Herunder kan du læse mere om de enkelte modeller. Nogle foretrækker at sove sammen i ét stort åbent rum, mens andre hellere vil have deres egen sovekabine.

Tipitelt til 8 personer

Tipitelt er en kombination af gammelt og moderne. Tipiteltene er dem, vi kender fra oldtiden, men de findes også i dag i en moderne udgave, som er utroligt modstandsdygtigt overfor vind og vejr.

De udmærker sig ved, at der i midten af teltet er opsat en tipistang, som holder teltet. Det giver en god luftcirkulation i teltet, og samtidig er det muligt at tænde et bål eller en anden varmekilde i teltet, hvis man camperer i de kolde vintermåneder.

Der er ofte plads til flere end 8 personer i et tipitelt, da alle sover i ét åbent rum. Det er en god mulighed, hvis I ikke har noget imod at sove flere sammen, men egner sig ikke til dem, der gerne vil have privatliv, når de er på telttur. Her er et klassisk 8 personers telt en mere optimal løsning.

Kuppeltelt til 8 personer

Et kuppeltelt er opbygget af en teltdug, som støttes af teltstængerne, der krydser hinanden på midten. Dermed danner de en halvkugle, som er kuppelformet, hvilket er det, der ligger til grund for navnet. Kuppelteltet er blandt de absolut mest populære telte, da de er nemme at opsætte og har en god stabilitet.

Når teltet er samlet, kan det stå selv, men det bliver oftet fæstnet fast i jorden med pløkker, så det er mere modstandsdygtigt overfor vind og vejr. Kuppelteltet er blandt de mest populære former, og der findes mange 8 personers telte af denne type.

Tunneltelt til 8 personer

Tunnelteltet er en moderne telttype, som er opbygget af mindst to halvbuede teltstænger. Disse hænger sammen med teltdugen, som danner en tunnel. De mest normale tunneltelte er til mellem to og fire mand, men der findes også 8 personers tunneltelte.

Teltet sættes op med en bardun i hver ende af buen, der holder teltet oprejst. Det gør teltkonstruktionen utroligt stabil, så den kan modstå det meste vejr, så længe tunnelen ikke står imod vindretningen. De stærkeste modeller er dem anvendes af blandt andet Siriuspatrujlen til arktiske ekspeditioner.

Hvem har behov for et 8 mands telt?

De fleste 8 personers telte kan rumme flere end 8 personer, mens nogle maksimalt kan rumme 8 personer. Der er mange muligheder, men uanset hvilken type 8 personers telt du vælger, så vil der være plads til hele familien.

I denne artikel har vi samlet en lang række 8 personers telte til flere forskellige formål og i forskellige designs og former. Du kan læse mere om de enkelte telte til 8 personer ud for modellerne, så du kan finde ud af, om det er et, der imødekommer dine ønsker og krav.

Et 8 personers telt er en praktisk løsning, når hele familien skal på camping sammen, eller hvis du skal på tur med vennerne. 8 personers teltet er ofte en dyrere model end de mindre, hvorfor det ikke altid er en god idé at medbringe det på festival – i hvert fald ikke, hvis du ønsker at få det med hjem i hel tilstand.

Et 8 personers telt er ideelt, når I ønsker at campere sammen. Det giver høj bevægelsesfrihed, og nogle af de større modeller giver også mulighed for, at I kan lave mad over bål eller grill og spise maden i teltet. Det kan være en fordel, hvis I skal campere på et sted eller tidspunkt, hvor vejret ikke er fordelagtigt.