Bålhytte: Byg selv din egen hyggelige bålhytte til haven

Hvis du drømmer om en bålhytte til haven, er drømmen ikke langt fra virkeligheden. Du kan nemt bygge en lille bålhytte til haven med et byggesæt, som leveres direkte til din adresse. Bålhytter fås i mange forskellige størrelser, og herunder har vi samlet tre bud på byggesæt, du kan købe med det samme.

Der er ikke noget hyggeligere end en bålhytte i haven, hvor hele familien kan samles omkring bålet. Med en bålhytte har du mulighed for at nyde det knitrende bål, selvom vejret ellers ikke tillader det.

Bålhytter egner sig til haven, men er også oplagt i institutioner, i klubhuse og lignende steder. Med et bålhytte samlesæt får du leveret alle materialer, der skal bruges til at bygge bålhytten, så du blot skal følge en samlevejledning, hvorefter bålhytten står klar i løbet af et par dage.

Herunder har vi samlet en række bålhytter, som du kan investere i, hvis du ikke ønsker at bygge det hele fra bunden. Du kan få bålhytter i mange forskellige størrelser, så der er mulighed for at få en bålhytte, som passer til lige netop dit behov.

Vi anbefaler disse byg selv bålhytter til haven:

★ ★ ★ ★ ★

Gardenpro – Firkantet bålhytte til haven (4x4 meter)

En god og robust byg selv bålhytte, som egner sig perfekt til haven. Alle materialer leveres, så du blot skal følge manualen for at samle den. Den måler 4 x 4 meter.

Tjek pris her

★ ★ ★ ★ ★

Gardenpro – Firkantet bålhytte til haven (5x5 meter)

Denne bålhytte er oplagt, hvis du har en stor have med masser af plads. Den måler 5 x 5 meter, og du bygger den ved at følge samlevejledningen, som du får med. Alle materialer medfølger, men du skal tilkøbe sider.

Tjek pris her

★ ★ ★ ★

Gardenpro – Ottekantet bålhytte (7,6 x 7,6 meter)

Her får du en virkelig stor bålhytte, som egner sig perfekt til fritidsklubber, institutioner, spejderforeninger og klubhuse. Dens størrelse gør, at den primært egner sig til arealer med god plads.

Tjek pris her

Hvis du køber et af de 8 personers telte på denne side via et link, får vi i de fleste tilfælde en lille provision af beløbet. Det har ingen omkostninger for dig. Vi har ikke selv prøvet de modeller, du finder her på siden.

Byg selv bålhytte til haven

Gardenpro – Firkantet bålhytte til haven (4x4 meter)

Denne byg selv bålhytte fra Gardenpro måler 4 x 4 meter. Den er fremstillet i miljørigtige materialer, da taget er i kalmar-lærketræ og stolperne er i robinie-træ. Størrelsen på denne bålhytte gør, at den er oplagt som en lille bålhytte til haven.

Tjek pris her

Der er tale om en firkantet bålhytte, som giver en perfekt overdækning til bålstedet i haven. På den måde har du bedre mulighed for at nyde det knitrende bål i haven, selvom vejret ikke er til det. Du får med andre ord mere glæde af udendørsarealet med denne byg selv bålhytte.

Det er nemt at samle byg selv bålhytten, og hvis I er et par personer om det, kan den stå klar i løbet af en weekend. Du får alle materialerne leveret til døren, så du blot skal følge en samlemanual, hvorefter bålhytten står klar.

Der skal tilkøbes sider til bålhytten, men du kan også bygge dine egne sider til denne bålhytte. Hvis du ønsker at tilkøbe de originale sider til denne bålhytte, kan du gøre det her. Prisen på denne bålhytte er attraktiv, og det er i de fleste tilfælde billigere at købe en byg selv bålhytte end at indkøbe materialerne selv.


Fordele
 • Perfekt som bålhytte til haven
 • Lille bålhytte
 • Nem at samle via samlevejledning
 • Miljørigtige materialer
 • Attraktivt prisniveau
Ulemper
 • Leveres usamlet
 • Sider skal tilkøbes

Tjek pris her

Byg selv bålhytte til haven

Gardenpro – Firkantet bålhytte til haven (5x5 meter)

Denne byg selv bålhytte fra Gardenpro er lavet i de samme miljørigtige og robuste materialer som den ovenstående. Forskellen er blot, at denne bålhytte til haven måler 5 x 5 meter og har et samlet areal på 25 m2 frem for 16 m2, som den mindre model.

Tjek pris her

Stolperne er lavet af robinie-træ og taget er sf kalmar lærketræ. Der medfølger ikke sider til denne bålhytte, hvorfor du skal investere i siderne separat, hvis du ønsker beklædning på væggene. Bålhytten kan sagtens bruges uden sider, og du har også mulighed for at lave dine egne, hvis du ønsker det.

Dette er en oplagt firkantet bålhytte til haven, hvis du ønsker en lidt større model, hvor der er plads til flere mennesker. Du kan også bruge denne bålhytte til institutioner og spejderforeninger, da den har en god størrelse, som passer til 10+ mennesker om bålet.


Fordele
 • Perfekt som bålhytte til haven
 • Medium bålhytte
 • Nem at samle via samlevejledning
 • Miljørigtige materialer
 • Attraktivt prisniveau
Ulemper
 • Leveres usamlet
 • Sider skal tilkøbes

Tjek pris her

Byg selv bålhytte til haven

Gardenpro – Ottekantet bålhytte (7,6 x 7,6 meter)

Hvis du er på udkig efter en bålhytte til en skole, institution, klubhus, spejderforening eller bare har behov for en stor og rummelig bålhytte med plads til mange mennesker, så er denne ottekantede bålhytte fra Gardenpro et oplagt valg.

Tjek pris her

Her får du en stor byg selv bålhytte med et areal på hele 45 kvadratmeter, hvorfor der er plads til rigtigt mange mennesker. Bålhytten er produceret i Danmark af naturrigtige materialer, og den leveres usamlet.

Du skal derfor sætte nogle dage af til at opsætte bålhytten, og der er behov for minimum fire personer til at samle den. Alle materialer, der skal anvendes til byg selv bålhytten leveres direkte til adressen.

Der medfølger en samlevejledning, som blot skal følges, når byg selv bålhytten skal samles. Stolperne er af robinietræ, mens taget er af kalmar lærketræ. Hvis du ønsker sider til bålhytten, skal disse tilkøbes separat.

Bålhytte priser varierer, men denne model befinder sig i den høje ende af skalaen. Til gengæld får du meget bålhytte for pengene – og du kan ofte finde den på tilbud, hvor du sparer en stor del af prisen på bålhytten.


Fordele
 • Perfekt til skoler, institutioner og spejderforeninger
 • Stor ottekantet bålhytte
 • Nem at samle via samlevejledning
 • Miljørigtige materialer
Ulemper
 • For stor til de fleste haver
 • Leveres usamlet
 • Sider skal tilkøbes
 • Høj pris

Tjek pris her

Bålhytte: Byg selv din egen til haven

Hvorfor bygge en bålhytte i haven?

Hvis du også elsker socialt samvær, tilberedning af mad på bål og iagttage de fascinerende og knitrende flammer, der langsomt brænder træstykkerne, så er en lille bålhytte til haven et oplagt valg. Du har mange muligheder med en bålhytte i haven – og du vil helt sikkert få mange gode timer til at gå i selskab med dem, du holder af.

Naturen er god for krop og sjæl, og det reducerer stress, når du befinder dig under den åbne himmel. Derfor kan en bålhytte i haven være med til at gøre dig lykkeligere og komme mere i trit med naturen.

Herover finder en række byg selv bålhytter, som du selv kan montere i selskab med familien eller andre personer, som tilbyder deres hjælp. Det er en god idé at købe en bålhytte som et byggesæt, da det er nemmere at montere en sådan end at bygge den fra bunden.

En bålhytte til haven inviterer til fælles hygge

En bålhytte i haven er en oplagt idé, hvis du mangler et sted, hvor du og din familie kan nyde de sene aftentimer rundt om det knitrende bål i læ for regn og vind. En bålhytte kan desuden også være oplagt i spejderforeninger, institutioner og som klubhuse.

Afhængigt af, hvad du skal bruge din bålhytte til, er der forskellige ting du skal overveje. Det er eksempelvis en god idé at vælge en lille bålhytte, hvis den skal bruges i din private have, da de større otte- eller sekskantede bålhytter kræver meget plads.

Bålhytten har en lang række forskellige funktioner, selvom det naturligvis er hyggeligt socialt samvære om bålet, der er den primære. Bålhytten kan dog også bruge som klubhus, hyggehus til efterskoler, madpakkehus, jagthytte og samlingssted for spejdere.

Det er en god idé at købe en større bålhytte, hvis der er mange, der skal bruge hytten på samme tid. En bålhytte fås i mange forskellige størrelser, og hvis du køber den som en byg selv bålhytte er den nem at samle. Typisk kan du have den klar i løbet af et par dagen.

Hvilken bålhytte skal jeg vælge?

Du bør først og fremmest overveje, hvad bålhytten skal bruges til, før du vælger, hvilken model du skal have. Hvis du skal bruge en bålhytte til haven, er det en god idé at vælge en lille bålhytte, hvor der er plads til et par personer.

Har du derimod brug for, at der kan sidde mange personer ad gangen i bålhytten, er det en god idé at vælge en, som er større. Du kan enten vælge en 6 kantet bålhytte eller en 8 kantet bålhytte, hvis der er mange personer, der skal sidde i den.

Det er nemmest at samle en firkantet bålhytte, og det er også her, du får de laveste priser på bålhytten, da den ikke er lige så stor. En lille bålhytte til haven er et oplagt valg, hvis du vil kunne samle familien, selvom vejret ikke er til bål i haven.

Herudover skal du overveje, om du selv vil bygge din bålhytte fra bunden, om du vil have leveret en færdigsamlet bålhytte, eller om du vil købe et byg selv samlesæt. Sidstnævnte er den optimale løsning, hvis du vil have en god og solid bålhytte til en fornuftig pris.

Du får leveret en usamlet bålhytte til det sted, hvor den skal monteres, hvorefter du selv kan bygge den. Det kræver typisk, at der er et par personer til stede, når bålhytten skal bygges, da det er vanskeligt at gøre ene mand.

Hvad er fordelen ved en byg selv bålhytte?

Du kan godt bygge din egen bålhytte i haven, men det kræver, at du ved, hvad du laver. Det gælder især, hvis du vælger at bygge den fra bunden uden at tage udgangspunkt i en byg selv bålhytte.

Med en byg selv bålhytte får du leveret alle de materialer, du skal bruge, hvorefter du blot følger en byggevejledning. De fleste, som har hænderne skruet ordentligt på, kan bygge deres egen bålhytte til haven, når blot du følger den medfølgende manual.

Du kan vælge forskellige modeller i forskellige størrelser. Generelt er det en god idé at vælge en lille bålhytte til haven, hvis du ikke har stor erfaring med lignende byggeprojekter, da det kan være vanskeligt at håndtere en stor 6 kantet bålhytte.