Udendørs pejs med skorsten: Få hygge på haven eller i terrassen med en havepejs

En udendørs pejs med skorsten er et oplagt valg, hvis du ofte opholder dig udenfor i løbet af året. En udendørs pejs med skorsten er et godt valg, hvis du ønsker at kunne bruge din pejs, selvom det regner eller bare ikke ønsker, at røgen breder sig i alle retninger.

Der er god grund til at investere i en udendørs pejs med skorsten, hvis du vil nyde de knitrende flammer fra et bål under kontrollerede forhold. Der er mange fordele ved at vælge en udendørs pejs med skorsten frem for en uden.

Først og fremmest kan du anvende din udendørs pejs i alt slags vejr, da regn og slud ikke når ned til ilden, så flammerne ender med at gå ud. Herudover kan du bedre kontrollere røgen, så du og de andre omkring bålet ikke får røg i hovedet, når der er gang i havepejsen.

Herunder finder du en række udendørs pejse med skorsten, som egner sig perfekt til haven eller terrassen. Der er mange forskellige modeller, og vi har listet fordele og ulemper ved de enkelte, så du får nemmere ved at vælge.

Udendørs pejs med skorsten – Her er de 7 bedste modeller:

Denne havepejs fra Gardenlife er smuk og robust.

★ ★ ★ ★ ★

Gardenlife Bejar

Gardenlife Bejar er en virkelig smuk udendørs pejs med skorsten. Den er fremstillet af støbejern, og den passer perfekt ind i haven, terrassen eller i gården. Fås til en fornuftig pris.

Tjek pris her
Huelva er en lille rund havepejs med skorsten.

★ ★ ★ ★ ★

Gardenlife Huelva

Gardenlife Huelva er en lille og rund havepejs med skorsten. Den egner sig perfekt til loungehjørnet, og den kan anvendes som alternativ til en terrassevarmer eller et åbent bålfad.

Tjek pris her
Udendørs pejs med både grill og skorsten.

★ ★ ★ ★

Mustang Spring Slate

En smuk og robust udendørs pejs med skorsten og integreret grill. Kan erstatte grillen på terrassen, så du udelukkende behøver denne smukke havepejs.

Tjek pris her

Hvis du køber en udendørs pejs med skorsten på denne side via et link, får vi i de fleste tilfælde en lille provision af beløbet. Det har ingen omkostninger for dig. Vi har ikke selv prøvet de modeller, du finder her på siden.

#1: Udendørs havepejs med skorsten i støbejern

Gardenlife Bejar – Flot udendørs pejs med skorsten i støbejern

Gardenlife Bejar er en smuk og holdbar udendørs pejs med skorsten, som holder i mange år. Her er tale om en klassisk model, som egner sig perfekt på terrassen, i baggården eller i haven – og der er garanti for mange gode timer.

Tjek pris her
Denne havepejs fra Gardenlife er smuk og robust.
Denne havepejs fra Gardenlife er smuk og robust.

Denne udendørs pejs med skorsten er fremstillet af støbejern i et klassisk design, der giver dig mulighed for at få varme, lys og god stemning på alle årstider. Forlæng de sene sommeraftener på terrassen eller få varmen i løbet af efteråret.

Havepejsen er placeret på tre solide ben, som sikrer en god stabilitet, så den ikke vælter, selvom det blæser. Det kraftige støbejern, som denne udendørs pejs med skorsten er fremstillet af, får med tiden en flot patina, som gør den endnu mere fascinerende.

Her er tale om en mindre model, der egner sig til dig, der vil have mulighed for at tænde et lille bål i loungehjørnet eller bare har sparsom plads. Havepejsen har en højde på 152 cm, samt en bredde og dybde på henholdsvis 57 og 51 cm.


Fordele
 • Robust udendørs pejs med skorsten
 • Fremstillet af støbejern
 • Får en flot patina med tiden
 • Perfekt til terrassen, haven eller gårdmiljøet
 • Fornuftigt prisniveau
Ulemper
 • Fragtprisen kan være dyr grundet vægten
 • Ikke den højeste havepejs

Tjek pris her

#2: Rund havepejs med skorsten i støbejern

Gardenlife Huelva – Rund udendørs pejs med skorsten i støbejern

Hvis du leder efter en lille udendørs pejs med skorsten, som passer perfekt til hjørnet på terrassen, i gården eller i haven, så er Huelva fra Gardenlife et oplagt bud. Her får du virkelig meget for pengene – og den vælter ikke budgettet.

Tjek pris her
Huelva er en lille rund havepejs med skorsten.
Huelva er en lille rund havepejs med skorsten.

Fordelen ved at vælge denne model frem for eksempelvis en lerpejs er, at denne model er fremstillet af støbejern. Det betyder, at den holder i mange år, samt at den kan tåle at stå udenfor, selvom det regner.

Med tiden vil denne udendørs pejs med skorsten blive patineret, så den bliver kun flottere med tiden. Havepejsen har en lille størrelse, og den er kun 70,5 centimeter høj. Den egner sig derfor perfekt for dig, der blot ønsker en lille udepejs, som skaber en hyggelig stemning.


Fordele
 • Kompakt størrelse, som nemt kan flyttes rundt
 • Patinerer med tiden
 • Fremstillet af støbejern
 • Lav pris
 • Klassisk design
Ulemper
 • Den er ikke så stor

Tjek pris her

#3: Udendørs pejs med skorsten og grill

Mustang Spring Slate – Udendørs pejs med skorsten og grill

Hvis du leder efter en udendørs pejs med skorsten, som du også kan tilberede mad på, bør du overveje Mustang Spring Slate havepejsen. Den har en integreret kulgrill, grillrist og askebakke, så du både kan nyde et hyggeligt bål, men også tilberede mad.

Tjek pris her
Udendørs pejs med både grill og skorsten.
Udendørs pejs med både grill og skorsten.

Denne udendørs pejs med skorsten er designet i et dekorativt og klassisk ‘stone look’. Den er fremstillet af beton og har en brun afsætterplads samt et stort åbent rum med plads til kul, grilludstyr og lignende.

Kulgrillen er lavet i beton, hvorfor den kun er egnet til kul og briketter. Den er utroligt robust og kan tåle at stå udenfor hele året. Den er hyggelig på eksempelvis terrassen, i baggården eller i haven – og den vil med garanti imponere dine gæster.


Fordele
 • Mulighed for at tilberede mad
 • Solide materialer
 • Kan stå udenfor hele året
 • Plads til opbevaring
Ulemper
 • Primært beregnet til kul og grillbriketter
 • Imiteret sten
 • Høj pris

Tjek pris her

#4: Æstetisk udendørs pejs med skorsten i stål

BONFEU Bonbini BIP udepejs

Bonefu BonBini er en flot og solid udendørs pejs med skorsten. Den er specielt designet som terrassepejs, men den kan også placeres på græsplænen eller i baggården. Der medfølger en grillrist, når du køber denne havepejs med skorsten.

Tjek pris her
En virkelig smuk udendørs pejs i stål.
En virkelig smuk udendørs pejs i stål.

Du kan derfor også tilberede mad på den, hvis du får behov for det. Udepejsen er fremstillet af sort stål, og den køler langsomt ned, når den har været optændt. Det sikrer en konstant varmeudløsning og behagelig atmosfære.

Med denne udendørs pejs med skorsten er du sikret hygge på terrassen – og den kan tilmed fungere som terrassevarmer, så I ikke behøver at rykke indenfor, når det bliver mørkt. Udepejsen hjælper med at holde varmen.


Fordele
 • God størrelse
 • Solide materialer i sort stål
 • Langsom nedkøling sikrer konstant varmeudløsning
 • Der medfølger en grillrist, så du kan tilberede mad på den
Ulemper
 • Beklædning skal tilkøbes separat

Tjek pris her

#5: Smuk udendørs pejs fra Morsø

Morsø Kamino

Kamino er en robust og smuk udendørs pejs med skorsten fra Morsø. Den sikrer både hygge og varme på terrassen, og den kan holde i mange år. Den har en god højde, så røgen bliver ledt væk via skorstenen.

Tjek pris her
Kamino fra Morsø er en høj og slank udepejs i god kvalitet.
Kamino fra Morsø er en høj og slank udepejs i god kvalitet.

Pejsen er nem at flytte, så den står optimalt i forhold til vindretningen og indretningen på terrassen, i haven eller baggården. Denne udendørs pejs med skorsten kan udvides med en grillrist, så du nemt kan lave lette grillanretninger.

Udendørs pejsen er fremstillet af støbejern, og den matcher det tidløse skandinaviske design. Brug udendørs pejsen som terrassevarmer på din terrasse i foråret og efteråret, eller når solen går ned på en hyggelig sommeraften.


Fordele
 • Brug den til madlavning
 • Solide materialer
 • Nem at rengøre
 • Du kan flytte den
 • Høj skorsten beskytter mod røg
Ulemper
 • Høj pris
 • Tung udendørspejs

Tjek pris her

Hvorfor vælge en udendørs pejs med skorsten?

Der er mange gode grunde til, at du bør vælge en udendørs pejs. Først og fremmest er de hyggelige, da familie og gæster kan sidde nær de knitrende flammer, som sikrer en rar atmosfære på terrassen eller i haven. Herudover kan de fungere som terrassevarmer, når vejret ikke er til at sidde udenfor.

Der er dog flere fordele ved at vælge en udendørs pejs med skorsten frem for en almindelig udendørs pejs, som ikke har skorsten. Skorstenen er med til at lede røgen væk, så den ikke er i øjenhøjde. Det gør det mere behageligt at sidde i nærheden af udendørs pejsen.

Herudover kan du anvende en udendørs pejs med skorsten, selvom det regner. Regnen risikerer ikke at slukke flammerne, fordi skorstenen stopper dem, før den når ned til ilden – og på den måde vil det være muligt at have tændt op i den i al slags vejr.

Lav mad på din udendørs pejs

En af de øvrige fordele ved en udendørs pejs med skorsten er, at den er oplagt til at lave mad på. Afhængigt af hvilken model du vælger, kan du typisk tilkøbe en grillrist, så du kan bruge din udendørs pejs som grill eller pizzaovn.

Andre modeller har en integreret grill, hvorfor du ikke skal tilkøbe noget ekstraudstyr, hvis du vil tilberede mad over den åbne ild. Uanset, hvilken udendørs pejs du vælger, kan du altid riste snobrød, skumfiduser og lignende på den.

Hvilken udendørs pejs skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige udendørs pejse – nogle har skorsten, mens andre ikke har. Hvis du vil kunne sidde i nærheden af den, uden du skal bekymre dig om, hvorvidt du får røg i øjnene eller ej, bør du vælge en udendørs pejs med skorsten.

En udendørs pejs med en indbygget skorsten sikrer, at røgen ikke rammer dig i øjnene, hvilket er oplagt ,hvis du anvender den på terrassen. Det er samtidig en god idé at vælge en udendørs pejs af støbejern eller et andet solidt materiale, så du er sikker på, at den kan holde i mange år.

Vælger du en udendørs pejs, som er fremstillet af eksempelvis ler, vil du skulle tage den ind, når det regner, hvis du ikke vil risikere, at den flækker eller på anden måde går i stykker. Lerpejse er typisk billigere, men de holder ikke i lige så lang tid.

Det skal du overveje, før du køber udendørs pejs

Der findes som nævnt mange forskellige varianter af udendørs pejsen – og de fås i mange forskellige prisklasser. Derfor bør du først og fremmest overveje, hvad du skal bruge pejsen til, før du vælger, hvilken pejs du skal have.

For nogen er designet den altafgørende faktor, som gør hele udfaldet. For andre er det vigtigt, at den ikke vælter budgettet. For langt de fleste er det funktionalitet, design og pris, der hænger sammen, og som derfor bestemmer, hvilken havepejs der er egnet.

En moderne udendørs pejs med skorsten er ofte cylinderformet, så pejsen er bredere end skorstenen i toppen. Det giver et elegant udseende, som gør, at du kan placere den de fleste steder, uden den bliver for dominerende og optager for meget plads.

Hvis du ønsker at spilde mindst mulig plads, bør du vælge en udepejs med skorsten, hvor der er plads til brænde under. Så slipper du for at skulle opbevare brændet et andet sted, og det er også ideelt, hvis du flytter rundt på pejsen.

En udendørs pejs med skorsten fuldender loungeområdet

Hvis du har en stor terrasse og et loungeområde, er der garanteret nogle komfortable loungestole og et smukt og komfortabelt sofasæt. Det indbyder til en hyggelig aften under åben himmel, og her er en udendørs pejs med skorsten et oplagt valg.

De danske sommeraftener bliver ofte kølige, når solen trækker sig fra himlen, og mørket falder på. Nogle foretrækker et bålfad eller en terrassevarmer, mens andre foretrækker noget, der er mere børnesikkert – og her er en udendørs pejs et oplagt valg.

Med en udendørs pejs er der ikke risiko for, at børnene falder over den, og du kan samtidig placere den et sted, hvor børnene ikke lige leger. Ofte bliver den placeret på et udvalgt sted, som ikke er så tilgængeligt for familiens mindste medlemmer.

Når du tænder op i havepejsen, vil der brede sig en hyggelig stemning på terrassen. Samtidig vil I få mulighed for at varme jer på den varme, som udendørs pejsen udleder – og det er derfor et fremragende alternativ til eksempelvis en terrassevarmer.

Sådan tænder du rigtigt op i en udendørs pejs med skorsten

Når du skal tænde op i din pejs, er det væsentligt, at du gør det på den rigtige måde. Det sparer både dig selv for tid og besvær, men det skåner også miljøet, fordi du ikke skal bruge lige så meget brænde, hvis du gør det ordentligt.

Har du en udendørs pejs med skorsten, som anvender brænde, er det en god idé at lade det tørre i et års tid, før du tænder op med det. Herudover bør du vælge en hård træsort, da blødt træ brænder hurtigere, hvorfor det kræver mere brænde.

Når du har fundet det træ, som er ideelt til optænding i din udendørs pejs, er det væsentligt, at du placerer brændet rigtigt. Det kan du gøre ved at stille det som et mikadospil med avispapir eller tændblokke i midten.

Når du tænder op i ilden, vil det brede sig til brændet, som efterfølgende antænder. Brug eventuelt nogle mindre brændestykker eller grene, som ilden kan tage fat i og sikre en konstant varme, indtil de større brændestykker begynder at brænde.