Vandrerygsæk: Se de 5 bedste modeller her

En god vandrerygsæk er en nødvendighed, når du skal vandre og det er hvad enten du skal på sheltertur i Danmark, trekking i de norske fjelde eller på backpacker-eventyr i Asien. Din vandrerygsæk spiller en vigtig rolle, eller, den gør faktisk hele udslaget for, hvorvidt du får en god tur eller en dårlig tur.


Her finder du en oversigt over vandrerygsække, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik, over de bedste vandrerygsække der er på markedet. Hvad enten du er garvet eller helt ny i vandre-gamet, kan du med fordel bruge denne oversigt.

Vi har nemlig gjort arbejdet for dig og fundet de 5 bedste vandrerygsække, som du nemt, hurtigt og bekvemt kan tilgå. Vandrerygsæk test og anmeldelse er udformet som en let overskuelig gennemgang af de 5 bedste vandrerygsække, så du nemt kan finde den der passer bedst til dit behov.

Fjällräven Kajka er vores bud på den bedste vandrerygsæk på markedet.

Vi anbefaler disse 3 vandrerygsække:

Fjällräven Kajka er vores bud på den bedste vandrerygsæk på markedet.

★ ★ ★ ★ ★

Fjällräven Kajka vandrerygsæk

Fjälräven Kajka er en god, robust og slidstærk rygsæk, som er pakket ind i et minimalistisk design. Den egner sig perfekt til trekking, lange ture og alt derimellem. Den er nem at have med at gøre og af høj kvalitet.

Tjek pris til kvinder
Tjek pris til mænd
Thule Versant er den bedste vandrerygsæk til prisen.

★ ★ ★ ★ ★

Thule Versant vandrerygsæk

Med Thule Versant får du virkelig meget vandrerygsæk for pengene. Det er en vandrerygsæk, som egner sig til alt fra korte trekkingture som til den store tur til de norske fjelde. Den er komfortabelt og let i vægt.

Tjek pris til kvinder
Tjek pris til mænd
Osprey Aether er en god backpacker rygsæk.

★ ★ ★ ★

Oprey Aether backpacker rygsæk

Leder du efter en backpacker rygsæk, som du kan have med dig til Asien eller et andet varmt land, er Oprey Aether det oplagte valg. Den er nem at anvende, egner sig til varmt klima og har indbygget regnslag.

Tjek pris til kvinder
Tjek pris til mænd

Hvis du køber en vandrerygsæk på denne side via et link, får vi i de fleste tilfælde en lille provision af beløbet. Det har ingen omkostninger for dig. Vi har ikke selv prøvet de modeller, du finder her på siden.

#1: Bedste vandrerygsæk til alle behov

Fjällräven Kajka (65L)

Fjälräven Kajka er en robust og slidstærk rygsæk på 65 liter pakket ind i et simpelt og beskedent design på ydersiden, som du ikke skal lade dig snyde af. Den egner sig perfekt til trekking, også de helt lange ture, da den er designet med styrke og funktion.

Du kan altså snildt komme et tungt gods i din Kajka, og trave afsted med den på ryggen, uden at det føles, som om du har bly i tasken. Kajka er designet ud fra det brugervenlige princip “Perfect Fit Adjustment System”, der sammen med bæresystemet, sikrer god aflastning – til alle slags kroppe.

Fjällräven Kajka er vores bud på den bedste vandrerygsæk på markedet.
Fjällräven Kajka er vores bud på den bedste vandrerygsæk på markedet.

De justerbare skulderremme samt ryglængde sørger i kombination med det skræddersyede hoftebælte for høj komfort under din trekking. Dertil har Fjälräven givet Kajka en robust, funktionel og CO2-besparende træramme i nordisk træ – i vaskeægte Fjälräven ånd.

Inde i rygsækken finder du det store rum, som åbnes via en snelås foroven, hvortil det kan åbnes i siden og forneden, hvilket er perfekt til organisering af dit udstyr. Du finder også et rum, der egner sig til det våde og/eller snavsede udstyr. Derudover er der diverse praktiske lommer på rygsækken.

Toppen af rygsækken kan desuden tages af, og bruges til vægtfordeling eller som mindre taske, hvis du har slået lejr, og kun skal have lidt grej med på en mindre tur eller lignende. Alt i alt er Fjälräven Kajka en praktisk, funktionel og robust vandrerygsæk.

Den bedste vandrerygsæk på markedet

De svenske eksperter bag Fjälräven har lavet en virkelig god rygsæk, der er gennemført veludviklet. Den henvender sig til dig, der ikke vil gå på kompromis, og som ønsker sig det bedste.

Udover at den er solid og robust, er den også designet, så den let kan justeres og tilpasses, så den passer til netop din krop – og det er, hvad enten du er mand, kvinde eller junior. Den er nemlig udviklet med fokus på forskelle i anatomi og kropsbygning, samtidig med at der er taget højde for alt det en vandrerygsæk skal kunne.

Fjälräven har altså gjort det så godt, at Kajka har fået meget ros og anerkendelse i fagpressen. Rygsækken har blandt andet været udnævnt som årets produkt ved friluftsmagasinet Urtemagasinet, samt vundet “bedst i test” i Retkis (en finsk avis) store rygsætest.

Dertil scorer den toppoint blandt de ægte eksperter, verden over, nemlig vandrerne.


Fordele

Egner sig til alt slags vejr og terræn

Prisbelønnet, gennemtænkt og veludviklet

Egner sig til alt slags vejr og terræn

Afstivende stave der hjælper til jævn kompression

Rummer 65 liter (fås også som 75 og 85 liters)

Toplåget kan bruges som mindre taske

Fås i forskellige farver

Diverse udstyr, såsom regnslag og fløjte følger med

Ulemper

Prisen er i den høje ende



#2: Bedste vandrerygsæk til prisen

Thule Versant (60L)

Med en Thule Versant på 60 liter får du en alsidig vandrerygsæk der egner sig til den kortere trekking, såvel som den helt store tur i fjellene. Den er designet med høj komfort, funktionalitet og med særligt fokus på, at den er let i vægt. Den vejer kun 1,64 kg.

Den er nem at tilpasse og kan justeres så den passer perfekt til dig og din kropsbygning. Her kan du spænde og løsne både hoftebæltet og ryglængden. Dens skulderstropper og hoftebælte er polstret og vatteret, hvilket betyder, at den er rar at have på, selv med tungt grej.

Thule Versant er den bedste vandrerygsæk til prisen.
Thule Versant er den bedste vandrerygsæk til prisen.

Thule Versant vandrerygsæk er indehaver af et åndbart bagpanel, der sammen med de ovenstående funktioner sikrer en god fordeling af vægten, når du skal på trekking. Det er det der kaldes for “BioWrap affjedringssystem.

Toppen eller låget af rygsækken kan bruges som en mindre daypack. Desuden har den en elastisk lomme på siden, som passer perfekt til en vandflaske. Thule Versant fås i forskellige farver og går fra 50 liter til 70 liter.

En prisværdig vandrerygsæk

Thule har lavet en rigtig god og alsidig rygsæk, der egner sig til trekking i alpint og krævende terræn. Det gør den ikke mindst, fordi den er komfortabel og let i vægt, men også fordi den har BioWrap affjedring, og er praktisk indrettet med en buet U-formet lynlås og forskellige rum.

Du kan derfor nemt og effektivt pakke dit grej og let holde overblik over det undervejs, som du er på tur. Alt dette får du til en rimelig pris, hvorfor Thule Versant vandrerygsæk også vinder titlen “Bedst til prisen”. Thule Versant 60 liter er helt sin egen.


Fordele

BioWrap affjedringssystem

Du får meget for pengene

Let i vægt: 1,64 kg

Komfortabel og funktionel

Justerbare enheder der gør det nemt at tilpasse den

Egner sig til trekking i alpint og ujævnt terræn

Rummer 60 liter

Nemt at holde styr på dit grej

Aftageligt toplåg, som kan bruges som mindre taske

Ulemper

Regnslag skal tilkøbes til denne model

Sidelommerne er for korte til en stor flaske

Ventilationen kunne have været bedre



#3: Bedste backpacker vandrerygsæk

Osprey Aether AG (60L)

Osprey Aether AG byder på en god og alsidig oplevelse, hvor komfort og stabilitet gør den utrolig solid og velegnet til korte såvel som lange trekkingture i alle typer terræn og alt slags vejr.

Vandrerygsækken er særligt populær blandt amerikanere og er en god all around vandrerygsæk. Dens “Anti Gravity system” og formstøbte hoftebælte i IsoForm gør, at du kan bære tunge læs, uden at du føler ubehag. Faktisk giver det en god oplevelse.

Osprey Aether er en god backpacker rygsæk.
Osprey Aether er en god backpacker rygsæk.

Aether AG er indehaver at en lang række fede og smarte detaljer, hvor du, uden at give en krone ekstra, får et integreret regnslag, InsideOut stropper, beslag til isøkse, vandrestave eller lignende (Stow on the go), og en aftagelig Flap Jacket, der er perfekt som mindre taske ved behov.

Derudover er den rummelig, og indrettet således at det er let for dig at pakke og holde styr på dit grej. På fronten, siderne og ved snelukningen er der nogle elastiske bånd der hjælper dig med at komprimere dit udstyr, så din opbakning holdes på plads.

Fleksibel vandrerygsæk der egner sig perfekt til et varmt klima

Udover at være en alsidig vandrerygsæk er Aether AG også fleksibel. Dens bæresystem giver stabilitet og høj komfort, hvilket den tynde, fleksible aluminiumsramme sammen med rygpladen sørger for.

Både rygpladen og skulderremmene er med ventilation, som virker uovertruffent, hvorfor denne vandrerygsæk er eminent til en trekking eller backpackertur i varmt og fugtigt klima. Den er nemlig også vandafvisende uden dens regnslag.

Osprey Aether Ag er altså en alsidig og god all around vandrerygsæk, der kan tåle det hele.


Fordele

Prisvenlig

Anti Gravity bæresystem

Alsidig og fleksibel

Rummelig og let at pakke

God ventilation

God backpacker rygsæk som egner sig til varme steder

Integreret regnslag

Kompressionsremme

Aftagelig Flap Jacket

Ulemper

Stretchlommen er ikke vandafvisende



#4: Den mest miljø- og klimavenlige vandrerygsæk

Osprey Aether AG (60L)

Vil du have en vandrerygsæk for livet, er en Lundhags Gnaur 75 liter et godt bud. Med en Gnaur kan du nemlig udskifte samtlige dele ved behov, eller som du har lyst til. Det betyder også, at du kan kombinere den, som du har lyst til, så du får en helt unik vandrerygsæk.

Den kan nemlig benyttes og kombineres med mange af de andre tasker fra Lundhags, hvorfor du på den måde kan få din helt egen specialbyggede vandrerygsæk. Derudover er den også speciel, idet den udviklet og designet med fokus på bæredygtighed – på hele to måder.

Tjek pris på unisex her
Lundhags - Gnaur er en miljøvenlig vandrerygsæk.
Lundhags - Gnaur er en miljøvenlig vandrerygsæk.

Den er nemlig komfortabel og stabil fra den pakkes til den sidder på ryggen og er i brug, hvortil den også er bæredygtig, da den fremstillet i klima- og miljøvenlige materialer. Den er nemlig lavet i genbrugsmaterialer, uden brug af nogen form for farlig kemi.

En anerkendelsesværdig vandrerygsæk i høj kvalitet

Gnaus egner sig godt til de lange vandreture, hvor der skal mange kilo på ryggen. Den er robust og slidstærk og er en rygsæk du kan have for livet. Derfor er prisen også derefter, men du får også virkelig meget for pengene med en Lundhaugs Gnaus 75 liters vandrerygsæk.

Det er en enkelt rygsæk med en masse smarte detaljer. Du kan selv med handsker og endda med luffer på åbne taskens snelukning og komme til dit grej. Dertil har den diverse stropper, lynlåse og velcrolukning, der gør, at den er nem at åbne, så du let kan tilgå dit udstyr inde i tasken.

Vel og mærke, med handsker på. Derfor egner Gnaur sig godt til trekking i et koldt klima, men også til trekking i andre klimaer.


Fordele

Bæredygtig – er fremstillet i genbrugsmaterialer

Komfortabel og stabil

God polstring og stærke stropper

Justerbar ryglængde som er let at finjustere

Fede detaljer – kan åbnes med handsker på

Robust og tåler tungt gods

Egner sig til både lange trekkingture og korte dagsture

Kan kombineres med andre tasker fra Lundhags

Udskiftelige dele

Ulemper

Kan godt være lidt varm på ryggen ved trekking i varmt klima

Blandt de dyrere modeller


Tjek pris på unisex her

#4: Bedste all-round vandrerygsæk

Haglöfs Ströva

Haglöfs Ströva vandrerygsæk med en rummelighed på 65 liter er en god all around vandrerygsæk i et flot camelbag design i to klassiske farver, nemlig en sart rød og grøn. Den fås desuden også i 55 liter til det mindre behov.

Ströva er letvægtig og ejer et justerbart bæresystem, kaldet for Instant Justerbar, hvilket gør den let at finjustere, også løbende, ved behov, uden du behøver at tage rygsækken af og på for at få det til at passe.

Tjek pris på unisex her
Haglöfs Strova er en fremragende unisex og all-round rygsæk.
Haglöfs Strova er en fremragende unisex og all-round rygsæk.

Derudover er den fremstillet i et intelligent design med et et hav af gode egenskaber, som gør den perfekt til alle slags vandreture. På vandrerygsækken finder du diverse steder hvor du kan fastgøre grej.
Der er både løkker, net og lommer, som hver især kan rumme en masse forskelligt grej. Lige fra den lille lommelygte til en sovepose og et trangiasæt. Alt sammen noget du hurtigt og nemt kan få adgang til.

Denne alsidige vandrerygsæk fortjener en applaus

Haglöf Ströva 65 liter er unisex, men kan justeres efter dig. Den tilskutter fint om hofterne, ligger godt på skuldrene og fordeler vægten som den skal, hvilket blandt andet gør at den egner sig til et utal af forskellige aktiviteter.

Derudover sørger kombinationen af dens lave vægt, dens smarte funktioner og praktiske design at den er nem at pakke og komprimere og bære med sig, hvad enten du skal på weekendtur i sommerhus eller på trekking i de norske fjelde.


Fordele

Prisvenlig

Unisex

Alsidig, all around vandrerygsæk

Smarte funktioner

Stow on the go

Nem pakning og nem adgang til udstyr

Egner sig til både lange trekkingture og korte dagsture

Fås i 2 størrelse

Fås i 2 farver

Ulemper

Egner sig ikke som backpacker rygsæk til længerevarende ture

Den er ikke lavet ud fra forskellig anatomi og kropstyper


Tjek pris på unisex her

Det skal du vide, før du køber en vandrerygsæk

Denne vandrerygsæk test-oversigt og anmeldelse er udført med fokus på komfort, bæredygtighed, kvalitet, funktion og pris. Derudover vil du også kunne læse om, andre faktorer der gør sig gældende og spiller en væsentlig rolle i forhold til den enkelte vandrerygsæk.

Derudover er vandrerygsæk test-oversigt og anmeldelse udført på baggrund af egne erfaringer, specifikationer på hver enkelt vandrerygsæk fra producenten samt tredjepartstjenester. Testen og anmeldelsen har det formål at gøre det let for dig at finde frem til den vandrerygsæk, som bedst matcher dig og dit behov.

Faktorer der er lagt vægt på

Alle de vandrerygsække som er beskrevet i denne artikel, har vundet gode anmeldelse både blandt professionelle, i fagblade og hos forbrugere. De erafprøvet ved almindelig hverdagsbrug, mindre rejser fra A til B i Danmark, på længerevarende trekkingture og ved forskellige typer natur – både urbant, vildmark og ture i fjelde og klitter.

Komfort

Komfort handler først og fremmest om, om den er behagelig at have på ryggen og god at bære. Derudover fortæller det også noget om skulderstropperne, hoftebæltet, vægten på vandrerygsækken og hvorvidt den kan justeres og tilpasses.

Derudover er der også lagt vægt på hvordan designet er; er den konstrueret og syet godt, samt hvordan den ser ud. Kort sagt handler det om, om dens funktioner og design, sikrer komfort og er i god kvalitet, samt hvorvidt den kan indstilles og tilpasses, så den passer forskellige kroppe og anatomi.

Bæredygtighed

En anden væsentlig faktor, som der er lagt vægt på, er bæredygtighed. Hvorvidt er rygsækken lavet af bæredygtige og/eller genanvendelige materialer, hvor god kvalitet er den i, og hvor holdbar den er.

En bæredygtig vandrerygsæk i høj kvalitet, kan du have glæde af i mange år, og er den lavet af genanvendelige materialer er det kun et plus. Ligeledes er det kun et plus, hvis den er let at nedbryde, hvis uheldet skulle være ude, og din rygsæk går i stykker.

Når vi vil nyde naturen på en trekkingtur eller anden form for udendørs aktivitet, må vi også værne om den.

Kvalitet og funktion

Kvalitet og funktion hænger sammen, ligesom det hænger sammen komfort og bæredygtighed. Når der snakkes funktion, så handler det i bund og grund om, hvordan og hvor godt vandrerygsækken fungerer.

Med kritiske øjne er diverse funktioner, såsom lommer, rummelighed, stropper, aftagelig top, placering af diverse funktioner, er det let at pakke sit grej i tasken, er det let at finde sine ting i tasken, når du er på tur og lignende, tjekket igennem.

Ved kvalitet er der lagt vægt på helhedsindtrykket. Er det godt håndværk? Er den solid, holdbar og stabil? Kan den tåle regn?

Andet

“Andet“ handler om, der følger ting med ved køb af din nye vandrerygsæk. Det er for eksempel ikke ved alle rygsække at du får et regnslag med i købet.
Pris
Alle ovenstående faktorer er blevet sammenholdt med prisen på hver enkelt vandrerygsæk. En ny vandrerygsæk er ikke en billig affære, og det ved du højst sandsynligt godt. Derfor er det stadig rart at få en god ide om, hvad du kan forvente at få for dine penge.

Forskellige typer vandrerygsække

For at gøre det hele lidt ekstra forvirrende, så findes der forskellige typer vandrerygsække. Derfor har vi lavet en oversigt, over de forskellige typer rygsække der er, så du ikke behøver lade dig forvirre yderlige og søge nettet tyndt i frustration over hvilken type, der passer bedst til dig og dit behov.

Teknisk vandrerygsæk

En teknisk vandrerygsæk er et udtryk for en rygsæk, som kan justeres og tilpasses ud fra anatomi og kropsbygning. I de seneste par år er der nemlig blevet forsket en del, med henblik på at udvikle rygsække ud fra et helhedssyn hvad angår komfort, vægtfordeling og anatomi.

En typisk teknisk vandrerygsæk har mange funktioner, er rummelig og let i vægt, og egner sig til længerevarende trekking, ophold udendørs eller backpacking. Det er altså et form for hjem, som du kan have på ryggen, når du er på farten.

Derfor findes der efterhånden også mange vandrerygsæksfabrikanter, som laver rygsække til både mænd, damer og børn, hvortil de kan justeres og tilpasses til din krop.

Vandrerygsæk dame

En vandrerygsæk dame, er en vandrerygsæk, som er designet ud fra den kvindelige anatomi og kropsbygning. Hertil kan du justere og tilpasse den, så den passer til lige netop dig og din krop.

Vandrerygsæk mand

En vandrerygsæk mand, er en vandrerygsæk, som er designet ud fra den mandlige anatomi og kropsbygning. Ligeledes, som ved vandrerygsækken til damer, kan en vandrerygsæk designet til mænd, tilpasses og justeres så den passer perfekt til dig og din krop.

Vandrerygsæk børn

En vandrerygsæk børn, eller junior, som det oftest kaldes hos forhandlerne, er en vandrerygsæk, som er designet og tilpasset, så den passer til et barn. Er du en vandre-familie, og er dit barn stort nok til at bære sit eget grej, er det oplagt, at investere i en vandrerygsæk til junior – han eller hun vil med sikkerhed elske det.

Trek vandrerygsæk

En trek vandrerygsæk er i hovedtræk det samme som en teknisk vandrerygsæk, dog er det ikke sikkert at den er udviklet og designet ud fra anatomi eller kropsbygning. Det er betegner en trek rygsæk, er at den har et stort rum, hvortil der er multiple adgang.

Derudover har den også et adskilt rum i bunden til snavset og vådt tøj, og typisk har den også sidelommer, et aftageligt topstykke, stow-on-the-go, diverse stropper og remme, og andre smarte funktioner.

Vandrerygsæk dagstur

Det siger måske sig selv, at en vandrerygsæk dagstur egner sig godt til en dagstur. Det gør den også, da den er noget mindre end en rygsæk til en backpacker tur eller interrail. Hvorfor kan du så ikke bare tage din gamle skoletaske og bruge?

Det kan du såmænd også godt, men er du glad for at gå dagsture, hvorfor du gør det tit og ofte, og er de lange, så er det en god ide, at du anskaffer dig en lille vandrerygsæk til dine dagsture. Kvalitet, komfort og bæresystem er det bedre, end en gammel skoletaske.

Guide: Sådan finder du den perfekte vandrerygsæk

Den her er særlig vigtig, hvis du er ny i gamet, og ikke er vant til at bære rygsæk, men er også en god reminder til dig som leder efter en erstatning af til din gamle vandrerygsæk. Det kan nemlig være at vurdere hvornår en rygsæk sidder som den skal.

Læs denne guide med de 3 vigtigste elementer for god komfort, så bliver du klogere på hvornår din rygsæk sidder korrekt – så undgår du at få en ærgerlig oplevelse med din nye vandrerygsæk.

1. Bæresytem og vægt

Som det fremgår i oversigten og anmeldelsen af de forskellige vandrerygsække, er de indehaver af forskellige bæresystemer. Nogle har AntiGravity, andre har affjedring og nogen har noget helt tredje som bæresystem. De er i og for sig alle gode.

Bæresystemet fortæller noget om vægtfordelingen og hvordan den fordeles. Det bæresystemet skal sikre, er at den fordeles korrekt, således at alt vægt ikke kun bæres på enten skuldre, hofte eller ryg. De skal bæres ligeligt på både skuldre og hofte.

Derfor er det godt, at rygsækken passer eller kan tilpasses til din ryglængde. Passer ryglængden ikke til dig, vil det kunne mærkes, da bæresystemet dermed ikke virker hensigtsmæssigt. Sørg derfor for at rygsækkens ryglængde passer, eller kan tilpasses til dig.

2. Skulderremme

Skulderremmene må og skal ikke trykke ind på dine skuldre. Ej heller skal de få dig til at føle trykt sammen. Gør de det, passer ryglængden ikke, den er simpelthen for kort, og du vil hurtigt blive ked af, at skulle bære den meget mere end 100 meter.

Omvendt vil det også kunne ses og mærkes hvis ryglængden er for lang, da der vil være luft mellem rem og dine skuldre. For at skulderremmene sidder korrekt, skal de følge din skuldres runding. Det gælder hele vejen fra skulderblad til bryst.

Et plus er at skulderremme er forede og vatteret så de føles bløde på dine skuldre. Vær dog opmærksom på hvor åndbare de er, især hvis du skal på tur om sommeren eller under varmere himmelstrøg.

3. Hoftebælte

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt med et godt hoftebælte. Det burde der næsten være krav om per lov, da du primært bærer vægten af rygsækken på dine hofter. Sørg derfor for at få tilpasset hoftebæltet til dig.

Spænd det ind så det sidder på dit hofteben. Idet det sidder korrekt skal du kunne mærke at den primære vægt sidder på hoftebenet og ikke dine skuldre. Dine skuldre skal kun bære en procentdel i forhold til dine hofter.

Det er også vigtigt, og særligt er det vigtigt, når rygsækken er pakket, at du bruger hoftebæltet når du skal løfte den, så du bruger dine ben i stedet for din ryg. Start med kun at spænde hoftebæltet, når du prøver din vandrerygsæk, hvorefter du så spænder skulderremme og så videre efter, så det passer.

Anbefalet rummelighed afhængigt af behov

Det kan være svært at vurdere, hvor meget din vandrerygsæk skal indeholde, i forhold til det du skal bruge den til. Derfor har vi lavet en liste over anbefalet rummelighed afhængigt af behov, så du nemt og hurtigt kan finde frem til den størrelse du skal bruge.

Backpacking og anden længerevarende rejse

Skal du på interrail, backpacke Asien tynd eller være afsted længe er det vigtigt med god plads i din vandrerygsæk, hvorfor vi anbefaler, at du vælger en på 60 til 75 liter, hvis ikke mere.

Du vil både skulle have en masse tøj og sager med hjemmefra, og samtidig vil du have plads, til det du køber undervejs på dit eventyr.

Trekking med overnatning

Til en trekken eller længere vandretur med overnatning bør du arbejde i at have en rygsæk på mellem 50 til 75 liter, så du har plads til både sovegrej, mad, stormkøkken og andet nødvendigt udstyr.

Weekendture

Til en weekendtur, som byder på overnatning i det fri, bør du medbringe en rygsæk som rummer minimum 30 liter, men den behøver ikke kunne rumme mere end 50 liter. Alt afhængigt af hvor meget udstyr du skal have med på tur, jo større bør den være.

Tager du kun det fornødne med på en weekendtur i sommeren, under åben himmel, er en rygsæk på 30 liter, ganske fin. Skal du have trangiasæt, tarp og deslige med bør du vælge en rygsæk på op til 50 liter.

Dagsture

Her behøver du ikke mere end en rygsæk som kan indeholde mellem 10 og 30 liter. Om du vælger en på 10, 20 eller 30 liter, afhænger af dit behov; om du har brug for at have plads til en ekstra trøje, regntøj, madpakke, vandflaske og lignende.

Dog kan det være smart, særligt på den kolde og våde årstid, så du kan have en ekstra sweater og/eller regntøj med.

5 gode råd til køb af vandrerygsæk

1. Formål

Hvilket formål skal din nye vandrerygsæk tjene, er det et vigtigt spørgsmål at stille sig selv, inden du investerer i en vandrerygsæk? Skal den med på lange vandreture i de norske fjelde? Skal den med på en backpacker tur i Asien eller skal den bruges til mindre udflugter, såsom en dagstur?

Skal du bruge din rygsæk til dagsture, giver det ikke mening, at du bærer rundt på en stor vandrerygsæk, men skal du på en længerevarende trekkingtur med overnatninger i det fri, er det essentielt at have en rummelig vandrerygsæk med sig.

2. Hvor meget skal den kunne rumme?

Hvor stor din rygsæk bør være, afhænger af formålet, og hvad du har af ønsker og behov. Til de længere ture, såsom en backpacker tur i Asien eller Sydamerika eller en 10 dages trekking i Schweiz, anbefaler vi at du vælger en rygsæk på absolut minimum 55 liter.

Til dagsture eller mindre overnatningsture i shelters, kan du godt nøjes med det der kaldes for en “vandrerygsæk dagstur” eller en “vandrerygsæk lille”. Er du stadig i tvivl, så læs afsnittet “anbefalet rummelighed afhængigt af behov” ovenfor.

3. Hvor ofte skal den bruges?

Hvor tit skal du bruge din vandrerygsæk? Jo oftere, og jo mere du bruger den, des mere slides den. Alting bliver slidt med tiden. Det siger sig selv, men derfor er det stadig vigtigt at huske på, når du skal købe en ny vandrerygsæk.

Her kommer kvalitet og pris ind i billedet, da vandrerygsækkes kvalitet, ligesom så meget andet, tit og oftest afspejler sig i prisen. Jo dyrere, jo bedre kvalitet. Dog kan prisen ved vandrerygsække også bære præg af features, hvorfor det kan være godt at holde øje med – særligt hvis du ikke behøver en teknisk vandrerygsæk.

4. Find et vandrerygsæk tilbud

En vandrerygsæk er ikke en helt billig post for budgettet, men det er en investering, som du kan have glæde af længe. Derudover er den essentiel for en god trekking eller backpackertur.

Jo højere kvalitet, jo mere teknisk, rummelig og sikker, jo dyrere bliver den også. Men, for at spare nogle penge kan du med fordel gå på udgik efter et vandrerygsæk tilbud. På de sidder du finder i vores test og anmeldelse, er der ofte penge at hente på friluftsgear generelt.

5. Lej en vandrerygsæk

Giver det ikke mening for dig at købe en vandrerygsæk, eller har du ikke råd til en lige nu, men skal bruge den lige straks, har du mulighed for at leje en vandrerygsæk hos vandreshoppen.dk.

Hos vandreshoppen kan du også leje andet udstyr, som kan være nødvendigt til den gode vandretur.