Top 3: Den bedste lommelygte

Leder du efter en god lommelygte? Vi har samlet en række lommelygter, beskrevet deres fordele og ulemper samt givet dem en samlet karakter, så du får lettere ved at finde den, der matcher dit behov.


Afhængigt af, hvad du skal bruge din lommelygte til, er der forskellige faktorer, der er afgørende for, hvilken du skal vælge.

Herunder har vi samlet en lang række af de mest populære lommelygter på markedet, sammenlignet dem og beskrevet deres fordele og ulemper. Det gør det lettere for dig, når du skal finde den lygte, der passer til dig behov.

Find den bedste lommelygte til dit behov i vores lommelygte-test.
Find den bedste lommelygte til dit behov i vores lommelygte-test.

Hvilken der er bedst, afhænger naturligvis af, til hvilket formål du skal bruge lommelygten. Derfor har vi delt vinderne op i 3 kategorier:

  • Bedste lommelygte til prisen
  • Bedste kraftige lommelygte
  • Bedste lommelygte

Udover testen får du desuden brugbar info, der kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken lommelygte du skal vælge.

#1: Bedste lommelygte

★ ★ ★ ★ ★

Led lenser M14X lygte. Model 8314-X. 650 lumen

M14X er en virkelig solid lommelygte, som kan lyse et stort areal op, selvom det er helt mørkt. Det er en opgradering af LED Lensers M-serie, hvilket betyder, at du får alle de velkendte funktioner – bare endnu bedre end tidligere.

Denne lommelygte fra LED Lenser har den såkaldte Smart Light Technology, som er kendetegnende for LED Lensers lommelygte. Det betyder, at lommelygten har en lang række lysindstillinger, som du kan skifte mellem ved klik på blot én enkelt knap.

Tjek pris her
Bedste lommelygte test
Bedste lommelygte test

Lommelygten er udstyret med en enhåndsfunktion, som gør, at du nemt kan skifte fokus med blot den ene hånd. Lommelygten vejer kun 365 gram, og den har hele 650 lumen. Du kan bruge den uden stop i op til 15 timer, før du skal skifte batterier.

M14X egner sig derfor til lidt af hvert, men der, hvor den særligt er praktisk, er på shelterture, overlevelsesture, camping og i alle andre scenarier, hvor du har brug for en god og kompetent lommelygte med en lang række indstillinger, som med garanti kan lyse dit fokusområde op – og mere til.


Fordele

Utroligt kraftig lommelygte

Lav vægt

Masser af funktioner

Kan lyse i op mod 15 timer på et enkelt batteri

Du får meget for pengene

Ulemper

Prisen er høj, hvis du har et lille behov

Kan ikke genoplades, medmindre du bruger genopladelige batterier


Tjek pris her

#2: Bedste lommelygte til prisen

★ ★ ★ ★ ★

Led Lenser P5 lygte 140 lumen

En smart, billig og minimalistisk lommelygte fra P-serien. Her er tale om PS, der er en let lommelygte på kun 80 gram. Det går dog ikke udover dens ydeevne, da lysstyrken er på ikke mindre end 140 lumen.

Tjek pris her
Led Lenser P5 lommelygte 140 lumen - Bedste lommelygte i test
Led Lenser P5 lommelygte 140 lumen - Bedste lommelygte i test

Her er tale om en robust lommelygte, der kan tåle at blive tabt. Den er udstyret med Advanced Focus System, der sikrer en stor rækkevidde og utroligt kraftig lysstyrke.

Hvis du vælger indstillingen ‘de-fokuseret’, vil du opleve en rund og ensartet lyskegle. Vælger du at indstille den, så den er fokuseret, bliver alt lyset samlet i en skarpere kegle, så du kan fokusere på et enkelt element. Den kan lyse intet mindre end 120 meter.

Hvis du skal på campingtur eller vandretur, er det et oplagt valg, da den er billig og let, men samtidig utroligt kraftig og robust.


Fordele

Hele 140 lumen

Utroligt robust

Du får virkelig meget for pengene

Bruger kun ét enkelt AA-batteri

Kan lyse 120 meter

Minimalistisk design og praktisk størrelse

Ulemper

Lygten er ikke genopladelig - kan dog bruge genopladelige batterier


Tjek pris her

#3: Bedste lommelygte

★ ★ ★ ★

Nimbus 1000 Re Mareld

Nimbus 1000 Re Mareld er en kraftig kommelygte, der har en ensartet spredning. Det giver et skarpt og bredt lysbillede, der er perfekt, hvis du eksempelvis skal have lommelygten med på udendørsaraler uden belysning.

Lommelygtens fokus er blødt og nemt at justere, så du kan belyse det, du gerne vil. Efter 10-15 sekunder går lommen i låst tilstand, hvilket betyder, at du kan slukke den med ét tryk, så du ikke behøver at gå gennem fokusindstillingerne igen, når du tænder den.

Tjek pris her
Nimbus 1000 Re Mareld-lommelygte
Nimbus 1000 Re Mareld-lommelygte

Lommelygten har en styrke på 1000 lumen, så her er tale om en kraftig lommelygte, der kan oplyse et stort areal. Du kan oplade lommelygten, så du ikke behøver at skifte batterier – det er praktisk, men betyder også, at du skal huske en powerbank, hvis den skal med på overlevelsestur eller bare være med på tur i flere dage.


Fordele

Kraftig lommelygte, der kan oplyse et stort areal

Lommelygten er genopladelig

Batteri og oplader medfølger

Nemme fokusindstillinger

Du får meget for pengene

Ulemper

Denne lommelygte er ikke vandtæt

Lommelygten har ikke en SOS-funktion


Tjek pris her

Generel information om lommelygter

Guide: Det skal du være opmærksom på, når du vælger lommelygte

En lommelygte kender de fleste af os. En mobil lygte, der kan medbringes på teltturen, i haven, på festivaler eller andre steder, hvor der ikke er en lyskilde. Her får du en grundig gennemgang af, hvad du skal være opmærksom på, når du køber din nye lommelygte.

Det første, du skal gøre, er at tænke over, hvilket formål din lygte skal bruges til. Skal det eksempelvis være en lygte, der kan bruges, når du skal ud at tisse om natten på teltturen, eller skal det være en kraftig lommelygte, der kan oplyse et større areal tydeligt?

Valget af lygte skal matche dit behov.

Herefter bør du gøre dig nogle tanker om, hvornår du vil bruge lygten. Det har nemlig noget at sige, i forhold til om pæren skal kunne skiftes ud, den skal køre på genopladelige batterier eller lignende.

Hvor kraftig skal din lommelygte være?

Lumens er betegnelsen for den enhed, der anvendes til at beskrive lysstyrken i en lygte. Jo højere lumens, des kraftigere lys. Når du ser på specifikationerne for din lygte, kan du altså se, om det er en kraftig lommelygte, ved at se på dens lumens.

Til campingpladsen (Lumens: 75-1000)

Hvis formålet med din lommelygte, at den skal med på campingtur, have den liggende i bilen eller med på cykelturen, så er det ikke nødvendigt, at den har et højere lumens-tal end omkring 75-500. Denne lysstyrke vil nemt kunne lyse teltet op, uden at det bliver for generende for dem, der befinder sig omkring dig.

Til overlevelsesturen (Lumens: 1.000-1.500)
Skal du på vandre- eller overlevelsestur, er det ofte nødvendigt, at din lommelygte er kraftigere. Typisk vil der være meget mørkt, når du befinder dig ude i naturen, langt væk fra byens lyskilder. Et passende lumens-tal til dette formål vil være på mellem 1.000 og 1.500.

Til professionelle formål (Lumens: 1.500-12.000)

Skal du bruge en endnu kraftigere lommelygte, kan du få en på helt op til 12.000 lumens. Det er en enormt kraftig lommelygte, som udelukkende egner sig til professionelle formål, eksempelvis i forbindelse med militær- eller politiarbejde.

Jo kraftigere lysstyrke, des større batteri

Hvis du vælger en kraftig lygte, skal du være opmærksom på, at den bruger mere batteri. Et større batteri er tungere, og dét bør du tage det med i dine overvejelser. Hvis du har behov for en kraftig lommelygte, er det naturligvis fint, at lygten vejer lidt mere, men hvis du i virkeligheden kan klare dig med langt mindre, bør du gøre det. Så bliver lygten lettere at have med på eksempelvis vandre- eller campingtur – og samtidig vil du spare penge på batteriet.

Kraftigere lommelygter løber hurtigere tør for strøm, hvorfor du ligeledes skal have med i dine overvejelser, at den skal kunne lades op, imens du er på farten. Det kan eksempelvis være ved brug af en powerbank eller en solcelleoplader, der ligeledes fylder i tasken.

Essensen heraf er, at jo kraftigere en lygte, du har brug for, jo større last skal du bære rundt på.

Hvilke lommelygter findes der?

Der findes mange forskellige lommelygter, der kan bruges til outdoor-aktiviteter og i professionel sammenhæng. Der findes eksempelvis disse typer af lommelygter:

  • Pandelampe
  • Lommelygte
  • Flagermuslygte
  • Laserlygte
  • LED-lommelygte
  • Militærlommelygte
  • Politilommelygte

De fleste lommelygter er formet som den klassiske stavlygte, men de har alligevel forskellige egenskaber i form af batteritype, pære, vægt og holdbarhed. Du kan købe lommelygter i de fleste outdoor-butikker.

Nogle lommelygter vandtætte, så de egner sig til at have med, når du eksempelvis skal på overlevelsestur eller befinder dig i naturen i længere tid ad gangen. Med en vandtæt lommelygte risikerer du ikke, at din lyskilde går død, hvis der kommer et kraftigt regnskyl, eller du glemmer den i duggen natten over.

Ofte er det en god idé at have flere lommelygter med på tur. Hvis befinder dig udendørs i længere tid ad gangen, efter mørket er faldet på, er pandelampen et oplagt valg. I teltet om aftenen er pandelampen måske ikke den bedste løsning – her vil en lille lommelygte med strop være bedre, da den kan hænges i teltets “loft”.

Sådan vælger du den rigtige pære til din lommelygte

Pæren i din lommelygte er afgørende, i forhold til hvilken du skal vælge. Vil du have en kraftig lommelygte, skal du vælge en med en udskiftelig pære. Skal den være mindre kraftig, kan du sagtens klare dig med en LED-lommelygte, hvor pæren ikke kan udskiftes.

Vælger du en lommelygte med en udskiftelig pære, er det vigtigt, at du har en reservepære med dig, så du kan skifte den, når den dør. Her er det essentielt, at du finder en pære med samme dimension og lysstyrke som den gamle.

På de fleste pærer er der et tal, der beskriver, hvor mange batterier, der skal bruges til at håndtere dens lumens. Vælg en med samme antal, som din lygte indeholder, så du er på den sikre side.

Er du i tvivl om, hvilken pære der skal være i din lygte, er det nemmeste at tage hele lygten med i butikken, så du er sikker på, at du får en tilsvarende.

Vil du købe din pære på nettet, kræver det, at du har de nødvendige oplysninger. Det fremgår oftest af selve pæren, og eller kan du forsøge dig med at søge på lommelygtens producent og model.