Shelter køb: Guide til køb af shelter byggesæt

Guide til shelter køb: Med en shelter i haven er der dømt frilufts-hygge for hele familien. Tag på en hyggelig sheltertur sammen med børnene, lav mad over bål og nyd den danske sommer direkte i baghaven. Men hvad skal man egentlig være opmærksom på i forbindelse med et shelter køb? Det får du svar på herunder, ligesom du bliver introduceret til populære shelter-modeller, som du selv kan bygge i haven.

Mest populære shelter køb:

★ ★ ★ ★ ★

#1: Plus Shelter (3,57 m2)

Et solidt shelter samlesæt, der egner sig til brug i baghaven. Nemt at montere og behandle.

Tjek pris her

★ ★ ★ ★ ★

#2: Shelter model Kalmar (lærk)

Et godt og rummeligt shelter byggesæt, der egner sig til hele familien. Nemt at opsætte.

Tjek pris her

★ ★ ★ ★

#3: Shelter model Norge (lærk)

En stor shelter, der egner sig til børnefamilien, som elsker friluftslivet. Der er plads til 5-6 personer.

Tjek pris her

Hvis du vælger at købe en af de sheltere du, du finder her på siden, får vi i visse tilfælde en lille provision for salget – helt uden omkostninger for dig.

#1: Mest for pengene

Plus Shelter (225 x 291 x 170 cm)

Mest populære shelter køb:

Et oplagt shelter køb til dig, der vil have en hyggekrog, hvor hele familien kan overnatte i haven. Dette shelter samlesæt egner sig til 3-4 personer.

Tjek pris her

Med dette shelter byggesæt kan du gøre et godt shelter-køb. Du får en klassisk shelter af den type, der typisk ses i naturen omkring de mest populære vandreruter. Det er en perfekt shelter i haven, der egner sig til overnatning for hele eller dele af familien.

Shelterens størrelse gør, at det er den perfekte shelter til baghaven, når du skal kunne trække dig tilbage og slappe af på ægte friluftsmanér. Brug shelteren som en hyggekrog med puder og madrasser, så du altid kan overnatte i det fri, når du har lyst.

Shelter byggesættet leveres i ubehandlet træ, så du bør behandle det, når det er monteret. Det leveres som et shelter samlesæt, du selv skal montere, men både sider og gavl leveres færdigsamlet, hvorfor det nemt kan samles i løbet af en eftermiddag eller to.

Stolperne på shelteren er 95 x 95 mm, og de er både høvlet og trykimprægneret, så de kan modstå vind og vejr. Shelter byggesættet leveres inklusiv de nødvendige beslag og skruer, så du nemt kan montere det uden at skulle købe mere.


Fordele

Plads til 2 voksne personer og 2 børn

Kan bygges på 1 dag

Saml nemt shelter byggesættet med medfølgende manual

Materialer af høj kvalitet

Leveres inklusiv skruer og beslag

Leveres indenfor 5-10 hverdage

Egner sig som shelter i haven

Ulemper

Du skal selv behandle træet

Du skal selv montere tagpap


Tjek pris her

#2: Bedste shelter til børnefamilien

Shelter model Kalmar (lærk)

Shelter Model Kalmar i lærk er et must-have for naturelskere, der ønsker en solid og pålidelig løsning til overnatninger udendørs. Den kombinerer robusthed, brugervenlighed og en høj grad af tilpasningsmuligheder, hvilket gør det til en fremragende investering for dem, der gerne vil komme tættere på naturen i komfort og stil.

Tjek pris her

Dette shelter er lavet af lærketræ, som er kendt for sin hårdhed og naturlige modstandsdygtighed mod råd og svamp. Dette er en vigtig funktion, især hvis du planlægger at bruge det i fugtige eller skovklædte områder. Det høje harpiksindhold i træet beskytter desuden mod insektangreb. Så på den måde er du ret godt dækket ind!

En af de store fordele ved dette produkt er, at det leveres i forsamlede moduler som et shelter byggesæt. Det betyder, at selvom du ikke er en DIY-ekspert, kan du nemt samle dette shelter. En udførlig monteringsvejledning og de nødvendige skruer følger med, og du kan forvente at bruge omkring 5 timer på samlingen. Det er ret overkommeligt, især når det kommer til at opbygge noget, der potentielt kan blive dit fristed i naturen.

Med udvendige mål på 300 x 275 cm og et liggeareal på 255 x 210 cm, tilbyder dette shelter en rummelig plads til en god nats søvn. Højden varierer fra 95 cm på den bagerste side til 180 cm forrest, hvilket giver en behagelig oplevelse, selv for højere personer.

Der er mulighed for tilkøb af myggenet og en bænk, hvilket vi stærkt anbefaler, hvis du ønsker en endnu mere komfortabel og beskyttet oplevelse.

Alt i alt er Shelter Model Kalmar i lærk er et fremragende valg for enhver, der ønsker at nyde naturen uden at gå på kompromis med komfort og sikkerhed. Dens robuste bygning, lette montage og mulighed for tilpasning gør det til en vinder på alle fronter.


Fordele

Plads til 2 voksne personer og 2 børn

Robust lærketræ modstår råd og svamp

Rummeligt liggeareal tilbyder komfort

Materialer af høj kvalitet

Mulighed for tilkøb af ekstraudstyr

Kan bygges på 5 timer

Ulemper

Du skal selv montere tagpap

Du skal selv behandle træet


Tjek pris her

#3: Bedste shelter samlesæt til det store behov

Shelter model Norge (lærk)

Shelter Model Norge i lærk tilbyder ikke blot et praktisk, men også et æstetisk tiltalende tilflugtssted i det fri. Dette shelter skiller sig ud med sin robusthed og elegant røde farvetone, samtidig med at det giver en autentisk måde at opleve naturen på. Et rigtig godt shelter byggesæt til jer, der skal overnatte mange ad gangen.

Tjek pris her

Shelteret er lavet af lærketræ, der er kendt for sin styrke og holdbarhed. En interessant funktion her er den røde farvetone i træet, som tilføjer et naturligt æstetisk element. Ligesom med andre lærkebaserede shelters, får du den naturlige beskyttelse mod råd, svamp, og insekter, takket være træets indbyggede harpiks.

Shelteret leveres i moduler, der allerede er forsamlede – fra siderne til spær og front. Dette gør samlingen til en brise, selv for dem med begrænset gør-det-selv erfaring. En detaljeret samlevejledning medfølger, og forventet samletid er kun 5 timer.

Dette shelter er noget rummeligere end mange andre modeller med en udvendig dimension på 420 x 275 cm og en indvendig liggeflade på 370 x 210 cm. Højden varierer fra 95 cm bagtil til 180 cm foran, hvilket giver en behagelig hovedfrihed.

Norge-modellen tilbyder mulighed for tilkøb af en bænk og myggenet, hvilket kan øge komforten og brugervenligheden betydeligt.

Shelter Model Norge i lærk er ideel for dem, der søger en kombination af funktionalitet og æstetik i deres udendørs oplevelser. Den rummelige indretning, den nemme samling, og den naturlige robusthed gør det til en investering, der vil berige dine oplevelser i naturen i mange år fremover.


Fordele

Rummelig med plads til hele familien

Lærketræ sikrer lang holdbarhed og styrke

Saml nemt shelter byggesættet med medfølgende manual

Materialer af høj kvalitet

Naturlig beskyttelse mod insekter og råd

Kan bygges på en eftermiddag

Ulemper

Høj pris

Du skal selv montere tagpap

Du skal selv behandle træet


Tjek pris her

Generel information om shelter køb

Ved at foretage et shelter køb, kan du komme helt tæt på naturen. Med en shelter i haven, kan du nemlig nyde den naturlige ro, den friske luft og få en vidunderlig nattesøvn – lige udenfor din dør.

Nyd en god nattesøvn med en shelter i haven

Det er ikke uden grund at det er blevet så populært i Danmark, at overnatte i en shelter. I en shelter sover du nemlig fantastisk, mens du indånder den friske luft i løbet af natten – i en shelter vil du føle dig i et med naturen.

Mange efterspørger nemlig at komme mere ud i naturen frem for at tilbringe sin aften foran tv’et, hvorfor en shelter i haven er perfekt for både den moderne familie og den enkelte. Her er der nemlig ikke langt fra hjem til natur og frisk luft i en måske travl hverdag.

En shelter indbyder til en masse hyggelige stunder, hvor du ikke kun får en perfekt nattesøvn, men hvor du og dine kan tilbringe en masse tid sammen og nyde hinandens selskab udendørs i naturen – og være sammen på en ny og anderledes måde.

Fordele ved en shelter i haven

Der er mange fordele ved at have en shelter i haven, udover at du kan nyde alle de lune og hyggelige sommernætter der og få en helt fantastisk ro og nattesøvn. Med et shelter køb får du et sted i din have, hvor du og dem du holder af, kan få mange nærværende stunder sammen.

Ligeledes kan du med stor fornøjelse anvende den i hverdagen, selvom du skal på arbejde dagen efter, da et bad og dine toiletsager er lige i nærheden. En shelter i haven er også til stor gavn, hvis du har børn, særligt små børn, da der netop ikke er langt “hjem”, til et almindeligt toilet samt køleskab.

Med en shelter i haven kan du indrette den, som du har lyst til med gode madrasser, belysning og andet hyggeligt – og her behøver du ikke rydde op til et bestemt tidspunkt, fordi andre har booket den.

Hvis du har en nyfødt baby med ud i din shelter, kan det være en god idé at investere i et UV telt baby, så du er sikker på, at barnet er afskærmet for solen. Dette kan især være en god idé, hvis shelteren ikke er beliggende i din egen have.

Prøv en shelter før du foretager et shelter køb

Det kan være en god ide, at overnatte i en shelter før du køber en, så du er helt sikker på, at du kommer til at bruge din shelter i haven. Heldigvis er der efterhånden sat mange shelters op rundt omkring i Danmark, hvor du for et beskedent beløb kan booke en overnatning.

Naturstyrelsen har en hjemmeside for sheltere. Der kan du hurtigt danne dig et overblik over de mange shelters, der er rundt omkring i den danske natur og nemt booke en overnatning eller flere.

Det eneste du så skal gøre, er at nyde det og blot forestille dig, hvor dejligt det ikke ville være med en shelter i haven – en shelter du kan bruge når som helst.

Dine muligheder for køb af shelter

Når du har besluttet dig for at foretage et shelter køb, er mulighederne mange. Nedenstående finder du en liste over de forskellige typer shelters, der er på markedet – så afhænger det bare af, hvad du ønsker dig, og hvor meget plads du har at gøre godt med i din have.

Typer af shelters

  • Shelter i fuldtømmer
  • Mini shelter
  • Mobilt shelter
  • Kalmar shelter med saddeltag
  • Kalmar shelter med ret tag
  • Tiset shelter
  • Tønde shelter
  • Stenbider shelter
  • Skrubbe shelter
  • Gapahuk shelter (grillhytte)
  • Arkitekttegnede shelters

#1: Shelter byggesæt

En optimal løsning for dig der ønsker et shelter køb og få en shelter i haven, er at investere i et shelter samlesæt. Her vil du få leveret samtlige materialer der skal til for at bygge en shelter samt en brugsanvisning leveret.

Der findes en masse forskellige typer af shelter samlesæt der kommer i forskellige former, størrelser og materialer, så der findes helt sikkert en shelter der vil falde i din smag og passe perfekt ind i din have.

Met et shelter byggesæt eller et shelter samlesæt er det eneste, du skal at følge samlevejledningen, samle shelteren, få lagt et tag på den og give den en kærlig efterbehandling, så den med sikkerhed kan klare alt slags vejr. Du kan læse mere om shelter byggesæt her.

Tit og ofte kan du sammen med det shelter samlesæt du køber, tilkøbe træbehandling og eventuelt den type tag du ønsker på din shelter.

#2: Shelter selvbyg

Har du hænderne godt skruet på og tiden til det, har du også den mulighed at bygge en shelter fra bunden af i stedet for at købe et shelter byggesæt – og her har du igen flere forskellige muligheder.

Du kan vælge at bygge en shelter helt fra bunden af ud af materialer du har liggende, af genbrugsmaterialer eller lignende. Dertil kan du også bestille de ønskede materialerne via dit lokale byggemarked direkte fra internettet, og selv skrue det sammen.

Vinteren egner sig perfekt til at projekt “shelter selvbyg”, hvor du i løbet af et par weekender kan have den færdig, så den er klar til at tage i brug i løbet af foråret. Det er et sjovt projekt, og når du bygger en shelter, er der også plads til små fejl, da en shelter ofte har et rustikt look.

#3: Få en skræddersyet løsning

Ønsker du en specialdesignet shelter i haven, og er du ikke selv så handy, at du tør give dig i kast med det, kan du med fordel få designet din egen, unikke shelter. Har du eller en i din familie et handicap, der gør det svært at komme ind i en shelter, kan dette også let imødekommes.
Med en skræddersyet løsning får du din perfekte shelter, som kan passe ind i haven, der hvor du ønsker det, særligt hvis du har en masse sjove kroge i din have. Ligeledes kan du eksempelvis få lavet et ovenlysvindue til de stjerneklare nætter.

#4: Få en færdigbygget shelter i haven

Der findes mange gode og solide shelters, der allerede står klar til at blive brugt. Mange savværker og firmaer der forhandler shelters, har færdigbyggede shelters stående, hvilket gør det nemt for dig at få en shelter hurtigt hjem.

Det eneste du skal, er at pege på den, du godt kunne tænke dig, og så leverer de den hjem til dig, og placerer den der, hvor du ønsker det. Det er en let måde at foretage et køb af shelter, hvis ikke du ønsker et shelter samlesæt eller selv at bygge en shelter fra bunden.
Inden du bygger en shelter i haven
Inden du får leveret en shelter, eller begynder på projekt “shelter selvbyg”, er der nogle ting, du bør overveje. Derudover er der også nogle ting, som du skal sikre dig at have styr på, såsom tilladelse ved kommunen.

Din kommunen kan kræve, at du skal vise diverse dokumentation for dit shelter byggeprojekt. Et shelter bruges nemlig til ophold, hvorfor der gælder andre regler, end hvis du eksempelvis skal bygge et skur. Sørg derfor for at du har en byggetilladelse, hvis din kommune kræver det.

Derudover er det en god idé, at du overvejer grundigt hvor i haven, du kunne tænke dig, at shelteren skal være. Det kan eksempelvis være en dårlig idé at placere shelteren direkte op af et buskads eller lignende, da det kan sætte sig i træet.

Placer derfor shelteren med luft mellem buskads og shelterens vægge, hvis ikke du vælger at få et flytbart shelter på hjul. I den forbindelse bør du også overveje om, du ønsker at få en bålplads foran shelteren og ligeledes have din nabo mente i forbindelse med bålrøg og støjniveau.

Shelter i haven

Når du har gjort dit shelter køb, og den står i din have, skal du først og fremmest bare nyde den. Dernæst bør du få lagt tag på, så det ikke drypper ind mens du sover. Husk også at efterbehandle træet, så du kan have glæde af din shelter i mange år frem.

Kunne du godt tænke dig at få etableret et bålsted foran shelteren, er det vigtigt, at der er plads til det grundet brandsikkerhed. Ellers skal du bare hygge dig med din nye shelter, indrette den som du ønsker det med belysning, madrasser, puder og eventuelt et myggenet til om sommeren.